AKTUELNO

Goran Vlaović Goro nije prva osoba koja je, u ratu dva klana, ubijena naočigled svoje lepše polovine. Na isti način likvidirani i Zijad Nurković, Igor Dedović, Stevan Stamatović, Marko Vuković.

Goran Vlaović (38), zvani Goro, koji je ubijen na ostrvu Pag u Hrvatskoj 25. avgusta pred očima devojke, srpske manekenke Dragane Banić, nije prvi "škaljarac" koji je izrešetan i ostavljen u lokvi krvi pred partnerkom.

Na isti način likvidirane su vođe škaljarskog klana u Atini, a pred trudnom ženom ubijen je kum jednog od vođa barskog klana Zijad Nurković.

Foto: Instagram.com/Privatna arhiva

Nema prepreka

- Rat klanova koji je počeo još 2014, posle nestanka 200 kilograma kokaina u Valensiji, odneo je preko 50 života, ali je iz godine u godinu postao i sve brutalniji. Kodeksi koji su se u podzemlju nekada poštovali, više ne postoje. Kriminalci su ranije vrlo retko ubijali pred suprugama, pred decom nikada!

Međutim, u ovom poslednjem ratu koji bukti između zaraćenih "škaljaraca" i "kavčana", žene i deca nisu nikakva prepreka da se povuče oroz ili podmetne eksploziv - objašnjava sagovornik.

Foto: DETECTIVE-INFO.COM.UA, FOTO/STRANA.UA

Zijad Nurković, kum i blizak saradnik Alana Kožara (koji je u međuvremenu takođe likvidiran), ubijen je u aprilu 2019. naočigled dvogodišnjeg deteta i tada trudne supruge Vasilise, inače poznate crnogorske influenserke, dok su bili na letovanju u blizini Malage. Napadač je, kako su preneli mediji, prišao automobilu u kom je bila porodica i pucao je u Zijada dok je stajao na semaforu.

Interesantno je da je Vasilisa tokom porodičnog odmora u Španiji objavljivala njihove fotografije, ali i lokacije na kojima se nalaze.

Posle Kožarovog kuma, na sličan način ubijen je i kum Radoja Zvicera Marko Vuković i to dok je sa suprugom i decom sedeo u kolima ispred osnovne škole na Bežanijskoj kosi u Beogradu. Maskirani napadač, tog 17. januara 2020, prišao je džipu BMW X5 i ispalio hice u Vukovića, a supruga i deca, koji su navodno bili u kolima, prošli su bez povreda.

Foto: Instagram.com

Samo dva dana kasnije, u Atini, dok su sa ženama i decom sedeli u restoranu i večerali, ubijeni su "škaljarci" Igor Dedović i Stevan Stamatović. U restoran u Atini, podsetimo, ušla su četvorica napadača, rasporedili se oko stola i počeli da pucaju. Jedna od žena tada je lakše ranjena.

Krvavi niz

Za razliku od Nurkovićeve supruge, koja je javno objavljivala njihove lokacije, navodno su supruge Dedovića i Stamatovića za novogodišnje praznike kod muževa boravile u najvećoj tajnosti.

- Otkako je počeo rat klanova, prvo ubistvo naočigled supruga i dece dogodilo se u Španiji. Krvavi niz nastavio se u Beogradu, zatim u Grčkoj, a sada i u Hrvatskoj - podseća izvor.

I Strahinja Stojanović, koji je saslušavan kao svedok ubistva Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića, navodno blizkom škaljarskom klanu, raznet je bombom podmetnutom pod njegov auto na Novom Beogradu u septembru 2020, a na mestu suvozača bila je Kolumbijka Sonja Suarez Gomez.

Foto: Instagram.com/soniasurezgmz

- Tada se spekulisalo da je ona pomogla ubicama da lako dođu do Stojanovića, jer je redovno na Instagramu objavljivala fotografije na kojima se vidi na kojim se lokacijama nalaze. Međutim, na saslušanju, ona je izjavila da je Strahinja znao za njene aktivnosti na društvenim mrežama i da mu to nije smetalo, jer se nisu skrivali - podseća sagovornik.

Misica preživela

Stojanović je na meti bombaša bio i 2018. u Beogradu, i to kada je u automobilu bila njegova tadašnja partnerka, mis Marbelje Olac Bilbao, koja je u eksploziji teško povređena.