AKTUELNO

Crnogorski državljanin Goran Vlaović (38) ubijen je juče na Pagu u Hrvatskoj, a tamošnja policija odredeila je pritvor Dušku T. državljaninu Srbije zbog sumnje da je počinio zločin.

Likvidacije se dogodila naočigled mnogobrojnih svedoka, ali i njegove devojke. Dušan T. prema rečima advokata, on će se braniti ćutanjem.

Svega nekoliko sati nakon likvidacije u javnosti su se pojavila dva snimka koja svedoče o brutalnosti ubice.

Zapis sa video kamera pogledao je i Dobrivoje Radovanović, kriminog i dao svoje mišljenje.

- Mišljenja sam da je ubistvo izveo plaćeni ubica. Jedino se oni vraćaju da provere da li je meta mrtva. To se na ovom snimku i jasno vidi. Muškarac beži tek onog trenutka kada je siguran da je posao dobro obavljen - objašnjava Radovanović i napominje da će ubica jedino biti plaćen ako je meta mrtva.

Prema njegovim rečima, ubica verovatno i ne zna ko je čovek koji je naručio ubistvo.

- U ovakvim likvidacijama sve ide preko posrednika - tvrdi Radovanović.

Iz svog višegodišnjeg iskustva može da kaže i to da je ubica jedno izvesno vreme pratio žrtvu da bi video njegove navike.

- Čekao je pravi trenutak za likvidaciju- kaže Radovanović i dodaje da u ovom trenutku ne može da kaže koliko je mogao ubica da dobije novca za likvidaciju.

- Ubice se plaćaju na osnovu toga za čiju likvidaciju bivaju angažovani. Ako je u pitanju "krupna" meta ta cifra može da se kreće između 50.000 i 70.000 evra- pojašnjava Radovanović.

Hitac u vrat

Podsetimo, na popularnoj plaži na Pagu oko šest sati ujutru ubijen je crnogorski državljanin Goran Vlaović.

U međuvremenu se pojavio novi snimak sa sigurnosnih kamera na kom se vidi kako mu je ubica prišao s leđa i iz pištolja s prigušivačem hladnokrvno ispalio hitac u vrat.

I dok je Vlaović pao kao pokošen, ubica je počeo da beži od kluba, pa je u begu i bacio pištolj.

Ubica se dao u beg dok je vladao opšti metež, ali je zanimljivo da se, kako se i vidi pri kraju snimka, ubica vratio na mesto zločina, najverovatnije da bi proverio da li je likvidacija uspela. To ga je skupo koštalo, jer je posle toga uleteo pravo u ruke interventne policije.

Kako za Telegraf otkriva izvor blizak istrazi, najverovatnije je da je do brutalne likvidacije došlo usred obračuna klanova.

Dve likvidacije?

D. T. (28), koji je prema pisanjima hrvatskih medija osumnjičen za ubistvo crnogorskog državljanina Gorana Vlaovića na Pagu, nalazi se već na poternici Crne Gore.

On se dovodi u vezu sa likvidacijom Minje Šakovića u Budvi, 17. juna ove godine. Šaković je bio blizak škaljarcima, a ubijen je u jednom kafiću u Starom gradu.

Osumnjičeni, koji je inače državljanin Srbije, nije na poternici naše zemlje.

Autor: