AKTUELNO

Nakon teške saobraćajne nesreće koja se dogodila kod Leskovca kada se prevrnuo autobus u Urgentni centar Leskovac prevezeno je 16 osoba, a u Klinički centar Niš prevezeno 11 putnika.

Jedan putnik životno je ugrožen. U nesreći je poginula turistički vodič Nina Nićiforović. Vozač autobusa M. Ž. (57) iz mesta Stanišić.

Foto: Pink.rs/Čitalac portala

- Nakon saobraćajne nesreće u Leskovcu u Univezitetski klinički centar u Nišu ukupno je primljeno šesnaest osoba, od toga dvoje dece starosti 12 i osam godina. Nakon pregleda na Klinici za dečju hirurgiju dete starosti 12 godina je zadržano na dalje praćenje i dijagnostičke procedure dok je osmogodišnje dete nakon ukazane lekarske pomoći, pušteno na kućno lečenje. Od 14 odraslih osoba kod jedne, jedne stare 69 godina, sprovedena je hirurška procedura. Jedan pacijent je zadržan na Klinici za ortopediju i traumatologiju, ostalih 12 je nakon ukazane prve pomoći pušteno na kućno lečenje. Operisana osoba je stabilnih vitalnih parametara, očekujemo da postoperativni tok bude uredan – saopštio je prof dr Goran Stanojević, pomoćnik direktora za hirurška pitanja niškog Univerzitetskog kliničkog centra.

Podsetimo, u autobusu je bilo oko 30 putnika, a prava je sreća da je velik broj ljudi iz autobusa sišlo u Leskovcu.

Jedna osoba je poginula u prevrtanju autobusa na auto-putu Leskovac-Niš. Tragedija se dogodila oko 5:50 časova.

Podsećamo, od mesto sletanja autobusa je od mesta prevrtanja udaljeno nekoliko stotina metara.