AKTUELNO

Tokom večeri i noći, a u vezi sa masovnim trovanjem od isparenja u fabrici u Aleksincu, u Urgentni centar UKC NIŠ, ukupno je primljeno 6 pacijenata, od toga četiri ženske osobe i dva muškarca, saopštio je UKC Niš.

- Odmah nakon prijema, svi pacijenti hitno su dijagnostički obrađeni, odmah je aplikovana terapija i uzeta je krv na analizu za toksikološki skrining.

Od svih pacijenata koji su prošli dijagnostičke procedure, u UC UKC Niš, radi dalje opservacije, zadržane su ukupno tri osobe - dve pacijentkinje B.U. (45) i D.P. (47) i pacijent M.K. (29). Svi su svesni, komunikativni i potpuno hemodinamski stabilni - saopšteno je iz UKC Niš.

U potpuno stabilnom stanju, nakon svih odrađenih procedura, u toku noći, na kućno lečenje otpuštene su dve osobe - pacijent S.N. (23) i pacijentkinja S.J. (25).

- Kada je reč o šestoj primljenoj pacijentkinji M.S. (20), ona je još odmah, nakon prijema, na lični zahtev, u potpuno stabilnom stanju otišla kući.

Napominjemo i to da su lekari UKC Niš, kako to protokoli nalažu, odmah obavestili i nacionalni centar za trovanje VMA i da su sa njima takođe bili u kontaktu tokom čitave noći - navode u UKC Niš.

Autor: