AKTUELNO

Podizanje optužnice za ubistvo tročlane porodice Đokić iz Aleksinca prema nekim mišljenjima dogodiće se tek u septembru jer se trenutno očekuje DNK veštačenje kutije sa par starih metaka koju su policajci našli tokom pretresa kuće prvoosumnjičenog Gorana Džonića.

Mišljenje skoro svih advokata je da to veštačenje neće mnogo uticati na dodatni dokazni postupak Višeg tužilaštva u Nišu. Upoznati s ovim slučajem kažu da je teško da tu bude nekih dokaza jer su kutiju dodirivali svi ukućani u domu Džonića.

- Ne mogu da nagađam kada će do optužnice doći, ali očigledno da su rokovi istekli, a ovaj istražni postupak je pri kraju. Sada je pitanje protiv koga će se podići optužnica, a ja se iskreno nadam da njome neće biti obuhvaćen Stefan Džonić jer momak ne da samo nije kriv nego nema nijednog dokaza protiv njega - rekao nam je Filip Domazet, branilac sinova Gorana Džonića, Milana i Stefana.

Milan je pušten iz istražnog pritvora u Nišu, a Stefan iako ima alibi još uvek je iza rešetaka istražnog zatvora. Goran (57), Gordana (56) i Lidija (25) ubijeni su i spaljeni na mestu Dudine bare u selu Moravac kod Aleksinca, a Goran Džonić je do sada mnogo toga priznao, ali ne i samu egzekuciju.

Motiv ovog monstruoznog zločina se do sada navodi pljačka jer je iz zapaljenog "pasata" Đokićevih do sada nađeno oko 43.000 evra. Na pištolju kojim je moguće izvesti ubistvo, novcu i još nekim predmetima nađeni su biološki ostaci Gorana Džonića.

Autor: