AKTUELNO

Jovana J. (18) iz Vršca, koja je nestala 21. maja, pronađena je juče, a iz MUP Srbije kažu da nije reč o otmici.

Jovana je u subotu samo rekla sestri da ide. Svi su pretpostavljali da je otišla da se vidi s mladićem s kojim je bila u navodnoj vezi putem Fejsbuka.

Majka tinejdžerke juče je rekla da se ujutru oko osam sati čula sa ćerkom, koja je plakala i ponavljala "Dobro sam, ne znam gde sam".

- Javila mi se na telefon. "Gde si, ljubi te mama?" - kaže šta ju je pitala: - "Dobro sam, ne znam gde sam". Plače i ponavlja. Kao da joj neko drži telefon. Kad sam pitala gde je, da je lakše nađemo, ponovila je "Dobro sam, ne znam gde sam" i neko je prekinuo vezu - rekla je majka.

Navodi i da je odmah potom kontaktirala policiju, te da su je savetovali kako da razgovara u slučaju da se Jovan ponovo javi.

- Rekli da ne navaljujem, već da je lepim rečima zadržavam, da mogu da je pronađu - navela je uputstva koja je dobila.

Nedugo potom stigao je i poziv da je devojčica pronađena.

Kako za naš portal kažu iz Policijske uprave Sombor, tinejdžerka je pronađena u mestu Lipar kod Kule. Ona je dobro, a navode da je najverovatnije tu došla dobrovoljno.

- Pronađena je i vraćena je roditeljima. Sigurno je da nije oteta, verovatno je svojevoljno otišla, a posle toga je locirana i pronađena na osnovu radnji koje mi preduzimamo - dodaju iz Policijske uprave Pančevo.