AKTUELNO

Doktorka Milena M. (35), kojoj je muž Vladimir M. (40) u noći između nedelje i ponedeljka pucao u glavu u porodičnoj kući u Kragujevcu i dalje je u kritičnom stanju.

Iz Univerzitetskog kliničkog centra saopštili su da je pacijentkinja na lečenju u Jedinici intenzivnog lečenja Službe za anesteziju i reanimatologiju u teškom opštem zdravstvenom stanju i životno ugrožena. Hirurg, koji je bio u timu koji je operisao, kazao je medijima da je zahvat bio izuzetno komplikovan.Milenin otac zamolio je sve koji mogu da pomognu njegovoj ćerki.On je kazao i da su njena deca posle svega dovedena da budu kod njih u kući.

Suprug Vladimir M. (40), koji je uhapšen 12 sati posle ranjavanja Milene, sumnjiči se za pokušaj ubistva i nedozvoljeno nošenje oružja. Kako su nam rekli u Višem tužilaštvu u Kragujevcu, on će danas biti saslušan.

Milena i Vladimir u javnosti su važili za skladan par. Ona je poslednje tri godine radila kao doktorka u jednoj bolnici u Drezdenu, u Nemačkoj, jer u Kragujevcu, kako je ispričao njihov prijatelj, nije uspela da se zaposli. Plan je bio da se cela porodica tamo preseli. Milena je došla nedavno na odmor i navodno su juče svi trebali da putuju za Nemačku, ali je Vladimir tokom noći pucao u suprugu.

Foto: Tanjug, Pixabay.com, Facebook.com/Printscreen

Komšije pričaju da je to najverovatnije učinio zbog ljubomore, ali jedan Milenin rođak, koji je razgovarao sa novinarima, rekao da ona sigurno nije varala Vladimira i da bi jedini razlog zbog kojeg je on te noći pucao mogao da bude njegova rastrzanost zbog preseljenja u Nemačku. Kako je objasnio, oni su se nekoliko časova ranije, uoči polaska, pozdravili sa Mileninim roditeljima, dok je Vladimirova majka, navodno, bila protiv tog preseljenja.

PRETIO DA ĆE DA SE UBIJE

Nakon ranjavanja supruge u glavu, Vladimir je oko četiri časa ujutru pobegao pešice, a automobil mu je ostao u dvorištu. Nekoliko sati se skrivao, pa je policija raspisala potragu za njim. U ponedeljak po podne, Vladimir se, navodno, vratio kući i njegov otac je pokušao da ga ubedi da se preda. Komšije su pričale da je pokušao i da mu otme pištolj, ali nije u tome uspeo, pa je Vladimir opet izjurio iz kuće, seo u automobil i otišao. Međutim, policija ga je presrela i blokirala. Kako je imao pištolj, pretio je da će da se ubije, pa su pregovori da se preda trajali oko dva sata, nakon čega je položio oružje i izašao iz vozila.

- On je sigurno bio pod pritiskom - kaže sagovornik.

- Lekari daju sve od sebe da je spasu, ali je i dalje kritično. Bio sam u bolnici i rekli su mi da su se složili da je bolje da je prebace na VMA u Beograd i da veruju da su joj tamo šanse da preživi malo veće - rekao je otac i dodao:

- Milenu sada drže u veštačkoj komi i još nije u stabilnom stanju za transport. Nadam se da bi možda mogli da je prevezu helikopterom, jer je tako najbrže. Ništa nije bitno koliko to da Milena bude živa i da nastavi da bude majka svojoj deci.

- Ona je, bukvalno, na liniji između života i smrti - objasnio je hirurg. - Njene povrede su izuzetno teške, jer je metak napravio prostrelnu ranu i napravio veliko razaranje tkiva, naročito na izlasku.