AKTUELNO

Filip Korać uhapšen je 24. aprila zbog falsifikovanja isprava, saznaje Pink.rs.

Na teritoriji Hrvatske uhapšen je Filip Korać, desna ruka Luke Bojovića.

Kako Pink.rs saznaje, Korać je uhapšen još 24. aprila i to zbog falsifikovanja isprava.

Tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije i kolege iz Hrvatske započeli su akciju, koja je u Hrvatskoj završena stavljanjem lisica Koraću. Kako saznajemo, akcija se odvijalao istovremeno kad i procesuiranje Radoja Zvicera u Novom Sadu.

Foto: MUP

Kako Pink.rs nezvanično saznaje, u Tužilaštvu za organizovani kriminal postoji udarna grupa koja radi upravo krivična dela protiv pravnog saobraćaja - procesuiranje falsifikatora isprava uz otkrivanje lažnih identiteta kriminalaca.

Nezvanično saznajemo i da je rađeno otkrivanje lažnih identiteta kriminalaca, koji su dobijali originalne isprave sa tuđim podacima, a njihovim fotografijama. Najčešće su rađene srpske i hrvatske isprave.

Nakon razmene podataka sa partnerskim službama, bili su laki za praćenje. U Evropi je pao veliki broj kriminalaca, pa tako i Korać u Hrvatskoj.

Uskoro poternice za Zvicerom zbog ubistava u Grčkoj

Zvicer je trenutno u bekstvu. Kako Pink.rs nezvanično saznaje, Zvicera čeka poternica zbog ubistava u Atini i na Krfu.

Foto: Foto/STRANA.UA

Naručioci ova četiri ubistva bili su on, Darko Šarić i Nikola Spasojević iz Crne Gore. Za likvidacije je, sumnja policija, plaćeno ukupno dva miliona evra - Zvicer 1 milion, Šarić 750,000 a Spasojević 250.000.

I Filip Korać je bio u bekstvu zbog hrvatske poternice.