AKTUELNO

Muškarac B. G. (41) uhapšen je od strane leskovačke policije, zbog sumnje da je u noći između 30. aprila i 1. maja ubio Radeta R. (63) iz sela Stojkovac.

On je, kako se sumnja, oštrim predmetom zadao više uboda u predelu glave i tela šezdesettrogodišnjem muškarcu u Strojkovcu, koji je usled povreda preminuo na licu mesta.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom Višem javnom tužilaštvu u Leskovcu - saopštila je leskovačka policija.

Epilog slučaja

Komšije su nekoliko dana nakon nemilog događaja primetile da u kući Ranđelovića, koji je inače živeo sam, 2 dana gori svetlo, te su se zabrinuli. Oni su nakon toga alarmirali Radetove rođake. Komšinica B. M., koja je prva otvorila vrata kuće, ugledala je stravičan prizor u hodniku.

Ulazna vrata nisu bila zaključana. Otvorila sam ih, a iza mene je išao sin njegovog brata od strica. Videla sam ga odmah u hodniku. Ležao je na leđima, celo lice mu je bilo krvavo, a krv je bila zapečena, dok su mu nokti bili plavi - rekla je ova sedamdesetogodišnjakinja.

Ono što je potom usledilo samo su prepričavanja onoga što su saznali od ljudi sa uviđaja ili od mrtvozornika.

Ispričali su nam da je imao mnogo uboda po telu i to nekim velikim nožem. Jedan je bio u centru čela, nekoliko na leđima, toliko veliki da su me se kao, čak, videli bubrezi, a jedan ubod na ruci i velika posekotina pored. Kažu da se branio od napadača - rekla je B. M.

Inače, kako su meštani rekli, navodno se ubijeni poznavao sa svojim ubicom. Meštani su takođe ispričali da inspektori PU Leskovac "danima nisu izilazili iz sela" dok nisu identifikovali i uhapsili osumnjičenog, a izvor blizak istrazi je naveo da će B.G. morati na psihijatrijsko veštačenje.

Policiji i meštanima Strojkovca još uvek je nepoznat motiv ovog zločina.