AKTUELNO

Prvi osnovni sud u Beogradu osudio je na pet i po godina zatvora Đ. K. koji je u julu prošle godine, dok je čekao saslušanje u tužilaštvu u Katanićevoj ulici, iz kabineta tužilačkih saradnika krao novčanike sa dokumentima i novac! Sud mu je, osim kazne zatvora izrekao i meru bezbednosti obaveznog lečenja narkomana.

- Đ.K. je oglašen krivim i osuđen zbog toga što je 12. jula prošle godine u prostorijama Narodne biblioteke Srbije, ušao u kancelariju I.N. koja je inače zaposlena u biblioteci i iz njene tašne ukrao lična dokumenta i novac. Samo četiri dana kasnije, dok je čekao da bude saslušan u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu, ušao je u kabinet M. Ž., izvršio premetačinu po fiokama i iz njenog novčanika ukrao lična dokumenta i novac - potvrđeno je za Kurir.

Kako je Kurir ranije pisao, posle krađe u tužilaštvu, Đ. K. je pobegao, ali je zaboravio ličnu kartu kod tužioca.

- Ubrzo je uhapšen, a juče je i osuđen. Inače, od ranije je poznat organima gonjenja i već je bio osuđivan - kaže sagovornik Kurira i dodaje da je Đ. K. osuđivan ranije 14 puta, od čega je čak 13 puta bilo zbog krađa. Sud je, takođe doneo i odluku da produži pritvor Đ. K.