AKTUELNO

Potraga za nestalim mladićem iz Splita koji je u Beograd došao sa šest drugara za doček Nove godine proširena je van obale Save, a otac Nenad Periš ne gubi nadu da će pronaći sina.

Potraga za nestalim Splićaninom, Matejom Perišom traje više od deset dana, a nakon detaljnog češljanja Save, policija je u istragu uključila i najsavremeniju opremu za otkrivanje nestalih lica.

Foto: TV Pink Printscreen

U potrazi za Matejem učestvuju svi, od policije do građana, a nedavno je uključen i Interpol. Između ostalih, u potrazi učestvuje i "Mreža za opasnost Srbije" koja u tu svrhu koristi i termovizijske kamere u koordinaciji sa MUP. Uključene su i termovizijske kamere koje se koriste u potrazi za osobom koja je živa u slučaju da se krije ili da je zarobljena u nekom objektu.

Privatni detektiv Uglješa Grgur dao je svoje gledište agonije u koju je uključena javnost u Srbiji i regionu.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ni malo mi ne izgleda optimistično, sumnjam da je nesrećni mladić završio u reci, on je u Beogradu prvi put, a ako je tačno da je mešao alkohol sa nedozovoljenim supstancama, to može biti kobna kombinacija. Daj bože da grešim - kaže Grgur.

Video: Pink.rs

Budući da su se mnogi pitali zašto su drugari nestalog Mateja, nestali iz Beograda i nisu davali izjave za medije, oglasio se M.B., jedan od šestorice mladića koji je bio sa Matejom kobne noći:

Najbitnije je da istinu znaju oni koji nas poznaju i oni koji treba da znaju kako bismo sačuvali svoju privatnost i mir, a s ciljem da i dalje budemo maksimalna podrška Matejevoj porodici i svim istražnim organima koji učestvuju u njegovom pronalasku. Internet je pun laži i neistine. Gospodin Nenad Periš govori u ime svih nas - rekao je M. B. za Kurir i zahvalio se na razumevanju.

Pogledajte kako izgleda potraga za Matejom kroz termovizijsku kameru:

Uključenje Nenada Periša, oca nestalog mladića, a njegov odgovor na pitanje voditeljke "do kada planira da ostane u Beogradu", mnoge je čak i rasplakao. Nenad je na to kratko odgovorio da se ne vraća u Split bez svog sina.

#Matej Periš