AKTUELNO

Dijani Hrkalović, bivšoj državnoj sekretarki u MUP-u određen je pritvor od 30 dana. Podsetimo, ona je privedena u petak zbog osnovane sumnje da je uklanjala dokaze koji su povezivali Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, sa ubistvom karatiste Vlastimira Miloševića 2017. godine na tramvajskim šinama u Ulici 27. marta u Beogradu.

Bivši šef odeljenja za krvne delikte Žarko Popović Pop, gostujući u jutarnjem programu "Novo vikend jutro" kod Jovane Jeremić, rekao je kako je očekivao hapšenje Dijane Hrkalović, a zatim je ispričao i kako se ona prema zaposlenima u službi ponašala jako bahato.

Foto: TV Pink Printscreen

Očekivao sam tako nešto, s obzirom na saznanja od ranije i način na koji se ona ponašala prema ljudima, na jedan vrlo bahat način. Ja bih tu postavio pitanje koje mi je najvažnije, kao pripadniku službe, odakle ona u MUP-u, ko je nju doveo, ko joj je dao prava da se bahatao ponaša- rekao je Popović.

Foto: TV Pink Printscreen

Popović je kazao i kako smatra da Dijanu Hrkalović u zatvoru neće uznemiravati kriminalci, jer se sa njima družila, već da će joj biti teško samoj sa sobom, s obzirom na to da je navikla na lagodan život.

Njoj u zatvoru neće biti lako samoj sa sobom, ona je bila dobra sa tim kriminalcima, a njoj će biti teško jer je imala lagodan život. Ona je bila prva na licu mesta kada je ubijen Aleksandar Stanković - kaže je Popović.

Darko Obradović iz Instituta za bezbednost kaže kako je sve ukazivalo da će država krenuti sa obračunom svega onoga što je nedeljama ukazivano u javnosti i podseća da smo videli jednu veliku akciju.

Foto: TV Pink Printscreen

Sve je ukazivalo da će država da krene da se obračunava sa svim onim što je ukazivano u javnosti. Ja mislim da je najbolji put da raspetljamo sve do kraja i da dobijemo odgovore ko je organizovao prisluškivanje Vučića, kako je to vršeno, kakva je povezanost sa kriminalnim klanom. Što se tiče gospođe Hrkalović, njoj se stavlja na teret trgovina uticajem. Otkad je krenulo ovo raščišćavanje, mi smo videli jednu veliku akciju - rekao je Obradović.