AKTUELNO

Lekari su učinuli sve, ali joj nije bilo pomoći.

Beba, stara samo 18 dana, umrla je samo dve nedelje nakon što se zarazila herpesom putem poljupca. Njeni roditelji, Nikol i Šejn Sifrit su na Fejsbuku objavili da je mala Marijana umrla na rukama svog oca.

- Naša princeza Marijana postala je mali anđeo oko 8:41 časova ovog jutra, kada je preminula na tatinim rukama. Njena mama je sve vreme bila pored nje. Ona više ne pati i sada se nalazi kod Boga. Hvala svima koji su bili uz nju na ovo putovanju i koji su nas sve vreme podržavali. Njen kratki život je imao veliki uticaj i nadamo se da će njena priča da pomogne da se spasu životi drugih novorođenčadi. Počivaj u miru, slatki anđele - stoji u objavi.

Nikol i Šejn su se venčali kada je njihova ćerkica imala samo šest dana, a samo dva sata nakon ceremonije su otkrili da je ona prestala da jede i da se teže budi. Odmah su je odvezli u bolnicu.

- Postalo joj je sve gore. U roku od dva sata je prestla da diše i počeli su da joj otkazuju organi - rekao je njen tata.

Pročitajte još: BELA VENČANICA I BARJAK NA SAHRANI U VELIKOJ PLANI! Sudbina namestila da Irena i Veljko POČIVAJU jedno pored drugog

Lekarski izveštaj je pokazao da se Marijana inficirala meningitisom HSV-1, koji je uzrokovan virusom herpesa. Njeni roditelji su testirani, ali su bili negativni na virus što znači da ga je dobila od nekog drugog.

Uprkost višestrukoj transfuziji krvi, Marijanini bubrezi su prestali da rade, jetra takođe i došlo je do unutrašnjeg krvarenja.

Porodica se nada da će ovaj nesrećan slučaj da pomoći drugom ljudima da uvide koliko herpes može da bude opasan po novorođenčad.

- Držite svoju bebu izolovanu, nemojte da dozvoljavate da bilo ko dolazi u posetu i pobrinite se da ljudi oko vas stalno peru ruke. Nemojte da dozvoljavate svima da ljube vašu bebu - kažu mama i tata ove devojčice.

#Beba

#Smrt

'