AKTUELNO

Žandarmerija je jutros započela pretragu terena oko Moravskog Bujmira u potrazi za nestalom porodicom Đokić iz Aleksinca, ekskluzivno piše "Blic".

Žandarmerija peške pretražuje deo oko Južne Morave u ovom mestu koje se nalazi na nekoliko kilometara od Aleksinca.

Pripadnici Žandarmerije podeljeni u timove pretražuju okolinu Moravca i okolnih sela, s posebnim fokusom na priobalje reke Južne Morave. Pretražuje se deo nedaleko od Moravskog Bujmira na kojem reka pravi najveći meandar. Žandarmerija koja je podeljena u manje grupe silaze do same reke, ali pregledaju i okolne šumarke, polja, vrbake, kukuruzišta u nadi da će biti pronađen neki trag koji bi ukazao gde su Đokići.

Žandarmerija pretražuje teren oko Moravskog bujmira
Opsežnu policijsku akciju prati i helikopter MUP Srbije koji nadleće celo područje.

Očekuje se da pripadnici Žandarmerije danas nastave i potragu na Bovanskom jezeru iako je dvadesetak kilometara udaljeno od Moravca jer policija ne želi da ostavi nijednu opciju neispitanu.

Foto: Kurir.rs/Marko Smiljković

Za sada, kako saznajemo, nema opipljivih tragova koji bi mogli da ukažu na to šta se dogodilo s porodicom Đokić.

Pregled menjačnice "Liki", koju je držao Goran, a u koju je policija ušla sinoć, nije pružio odgovore na ova pitanja.

Podsetimo, porodica Đokić, Goran, Gordana i njihova ćerka Lidija (25) nestali su u nedelju posle ponoći kada su se iz Moravca vraćali ka svom stanu u Aleksincu. Negde između mesta Žitkovac i Aleksinac njima se izgubio svaki trag. Od te noći telefoni su im nedostupni, na mreži nisu bili, njihov automobil nije pronađen, stan i porodična menjačnica bili su zaključani, a od njih nema ni traga.

Foto: Informer.rs//D.K.

Zabrinuta porodica u utorak je prijavila njihov nestanak, i već tri dana traje opsežna potraga za njima.

Autor:

#Aleksinac

#Porodica

#nestali