AKTUELNO

Novica Aritonović, rođeni brat nestale Gordane Đokić, kaže za "Blic" da se njegovoj sestri sa porodicom prilikom povratka iz Moravca izgubio svaki trag na potezu od Moravskog mosta ka gradu i da strahuje da ih je možda neko presreo.

Čuo sam se u nedelju sa sestrom, mi smo išli na neku svadbu porodičnu, a oni kod Goranove majke u Moravac da prave zimnicu. Sve je bilo u redu u tom razgovoru. Oni su krenuli oko ponoći iz Moravca i poslednji put su ih kamere snimile kod auto-perionice na izlazu iz Žitkovca. Trag im se gubi negde između Moravskog mosta i grada. Ne znam šta se desilo, mogu samo da pričam na glas i nagađam da su presretnuti negde i da je neko pod pretnjom i prisilom odvezao auto negde. Nema šanse da su otputovali negde jer je u stanu policija koja je obila vrata pronašla ličnu kartu i novčanik moje sestre - priča Aritonović za "Blic".

Foto: TV Pink Printscreen

On dodaje da je nestanak prijavljen policiji u utorak nakon što menjačnica ni tog dana nije bila otvorena. Jedna rođaka je došla do menjačnice i kad je videla da ne radi obavestila je ostale rođake i tada su svi shvatili da nešto nije u redu.

Podsetimo, porodica Đokić - Goran, Goradana i njihova ćerka Lidija, nestali su 26. septembra nekoliko minuta posle ponoći. Telefoni su im od tad nedostupni, na mreži nisu bili, a nisu se vratili ni kući. Policija intenzivno traga za njima i moli građane Srbije za pomoć - ako ste ih videli pozovite policiju.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap, Tanjug/Tara Radovanović, Kurir.rs/Marko Smiljković

Ova porodica je poslednji put viđena 26. septembra u selu Žitkovac, opština Aleksinac, odakle su se svojim folksvagenom pasat crne boje aleksinačkih registarskih oznaka AL 028 - AI uputili ka Aleksincu. Policija moli građane da se, ukoliko imaju bilo kakvu informaciju o ovoj porodici obrate najbližoj policijskoj stanici ili na telefon 192 i 018/522-982 - saopštio je MUP.