AKTUELNO

Neđeljko je uhapšen ubrzo nakon zločina i od tada je u pritvoru.

Neđeljko Đurović osuđen je danas na godina 30 zatvora zbog ubistva studenta Miloša Mileusnića (24), javlja reporter Telegrafa iz Višeg suda u Beogradu.

Izricanje presude počelo je u 11 časova, a pred sudom su se okupili otac ubijenog Miloša, Goran Mileusnić, kao i prijatelji žrtve koji su došli u majicama sa natpisom "Samo da si nasmejan, takvog te pamtim". Ispred Višeg suda raširili su i transparent "Pravda za Miloša".

U sudnicu je ušla i majka optuženog Neđeljka.

Ðuroviću se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo na podmukao način, 27. januara 2019. godine ispred zgrade u Ulici Dimitrija Tucovića, a tužilac je za njega tražio maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora.

- Svestan sam da ću na kraju ja biti kriv za sve - rekao je tada optuženi.

Tužilaštvo smatra da je Ðurović u noći zločina izašao na ulicu sa nožem u ruci, rešen da nekoga ubije. Slučajno je naleteo na Mileusnića koga nikada ranije nije video u životu i izbo ga.

Ðurović međutim od početka suđenja negira da je on osoba koja je na smrt Mileusnića izbola nožem u ranim jutarnjim časovima 27. januara.

On je uhapšen ubrzo nakon zločina i od tada je u pritvoru.

Prema pisanju medija, Ðurović je iz imućne porodice iz Požarevca, ali godinama živi u Beogradu, gde su mu roditelji kupili stan.

Mileusnić je bio student iz Čačka, koji je od zadobijenih povreda preminuo u Urgentnom centru.

Autor: