AKTUELNO

Đurović je uhapšen je ubrzo nakon zločina, koji je počinjen 27. januara 2019. godine i od tada je u pritvoru.

U Palati pravde danas je nastavljeno suđenje za ubistvo Miloša Mileusnića (24) 27. januara 2019. godine ispred zgrade u Ulici Dimitrija Tucovića u Beogradu, a za koje je osumnjičen Neđeljko Đurović (31). Tužilaštvo je danas tražilo da se Đurović proglasi krivim za ubistvo i da se osudi na 40 godina zatvora.

Otac Miloša Mileusnića kog je, kako se sumnja, u januaru 2019. godine u Dimitrija Tucovića ubio Neđeljko Đurović, nakon današnjeg suđenja u Višem sudu jedva je govorio.

- Nemam snage ni da pričam... Nadam se da će tužilaštvo da donese pravilnu odluku..Suđenje suviše dugo traje, ovo je treća godina kako se sudi. Bitno je da javnost vrši pritisak da se ovakvi zločini više ne ponavljaju, time što će biti maksimalno kažnjavani... Miloša nema, pa nema, ali nadam se da će biti u zatovoru (Đurović) dok ja budem živ - rekao je otac Goran Mileusnić.

Zamenik Višeg javnog tužilaštva Lazar Lazović, danas je od suda u završnoj reči zatražio da Đurovića osudi na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora, navodeći da su tokom postupka izvedeni brojni dokazi da je Đurovic kobne noći izašao na ulicu sa nožem u ruci, rešen da nekoga ubije.

Slučajno je naleteo na Mileusnića koga nikada ranije nije video u životu i izbo ga, dok ga je prema rečima svedoka, Mileusnić molio za život.

Odbrana i sam Đurović, poznat kao "ubica s Tvitera", zatražili su oslobađajuću presudu. Izricanje presude je zakazano za 14. septembar.