AKTUELNO

Ljubomirovo telo je pronađeno umotano u tepih u gepeku automobila Nine K. iz Sremske Mitrovice.

Ljubomir Trnić (45) iz Sremske Mitrovice, čije je telo pronađeno u petak oko 18 časova u gepeku automobila, juče je sahranjen u naselju Kamenjar u ovom gradu. Trnić je, prema prvim informacijama, ubijen u Sremskoj Mitrovici.

Vasilije Jović (33), Ljubomirov kum opisuje šta se dogodilo kobnog dana.

- Moj kum je otišao u četvrtak posle podne da kosi travu, a u pauzama je pio pivo ispred prodavnice. Sa njim su bila još dva prijatelja. U jednom trenutku je naišao taj Venes L. (38) i zakačio se sa jednim od Ljubomirovih prijatelja. Ljubomir ih je smirivao da ne dođe do tuče, nakon čega ga je taj smrad Venes pozvao u stan svoje devojke Nine K. (26), na nepunih 200-300 metara od te prodavnice - pojašnjava kum nastradalog Ljubomira.

Foto: Facebook.com

Vasilije je znao da nešto nije u redu pošto se njegov kum nije pojavio kod kuće.

- Ja sam njega znao u dušu. Čim mi je kuma Jovana, Ljubina žena, javila da nije došao kući, znao sam da se nešto dogodilo. Njemu je porodica bila sve, njegove tri ćerke su mu bile ceo svet. Krenuo sam da se raspitujem i svi tragovi su me odveli do dvoje lokalnih narkomana, sa kojima je Ljuba poslednji put viđen - govori uz uzdahe Jović.

Vasilije dodaje da je dozivao Ljubomira i da je lupao na vrata stana koji je, prema njegovim rečima, u vlasništvu Nine K.

- Kada sam se udaljio kako bih pozvao policiju, komšije su mi javile da su ovo dvoje uspaničeno pobegli. Ja sam policiji dao sve na ruke. Kada sam im rekao detalje, šta sam saznao kao i šta se dešava, došli su i ispred zgrade u kojoj živi Nina K. i u gepeku njenog sivog automobila „golf 5” mrtvog i umotanog u tepih pronašli mog kuma - opisuje sa knedlom u grlu Jović.

Foto: Twitter.com/Printscreen

Kako je porodica saznala, Nina K. je uhapšena, a za Venesom L. se traga.

Vasilije tvrdi da je njegov kum ubijen u pomenutom stanu.

- Moj kum je mučki maltretiran do smrti. Izdahnuo je dok su se brutalno iživljavali nad njim. Zatražio sam i papire sa obdukcije preko advokata. Pokrali su ga takođe. Fali njegov novčanik, torbica, a policija me je pitala i koji je telefon imao. Imao je oko 100-200 evra sigurno, ali sada nema ničega - navodi sagovornik.

#Ljubomir Trnić