AKTUELNO

Policijski inspektor Siniša Š. iz Mrkonjić Grada uhapšen je prekjuče u Šipovu zbog sumnje da je potegao pištolj na košarkaša Miroslava Raduljicu.

Incident se dogodio na Janjskom saboru kod manastira Glogovac u Šipovu, u Republici Srpskoj.

Kako su preneli banjalučki mediji, Raduljica je pripitom policajcu oteo pištolj iz ruke, a razlog za ovaj sumanuti napad na košarkaša bio je to što je on odbio da se s inspektorom fotografiše pod šatorom.

Opšta gungula

- Inspektor Siniša Š., za koga je alkotestiranjem utvrđeno da je bio pijan, insistirao je da se slika s Raduljicom, koji je na saboru bio u društvu rođaka. Pošto je košarkaš to odbio, Siniša Š. u besu je potegao pištolj na poznatog košarkaša i počeo da mu preti - prepričali su dramu očevici za lokalne medije. Pod šatorom je tada nastala gužva, a kako prenose mediji, Raduljica se nije uplašio, već je trezveno reagovao.

- Košarkaš je policajcu oteo oružje i sprečio ga da ga eventualno upotrebi, a Sinišin kolega inspektor, koji se bio u šatoru, nasrnuo je na Raduljičinog rođaka u nameri da se s njim fizički obračuna. Posle gungule koja je nastala, umešali su se pripadnici Žandarmerije i uhapsili svoje pripite kolege - prepričao je izvor.

Nije poznato da li su inspektori koji su se nedolično ponašali prekjuče bili na dužnosti, a pretpostavlja se da je Siniša Š. potegao službeni pištolj.

Propušta kvalifikacije

Iz Policijske uprave Mrkonjić Grada potvrdili su da je uhapšen policijski službenik koji je osumnjičen da je počinio krivično delo ugrožavanja sigurnosti.

Istraga u toku

- Tužilac je naložio da se osumnjičeni nakon završene kriminalističke obrade pusti na slobodu, a da se po kompletiranju predmeta u redovnoj proceduri dostavi izveštaj za krivično delo ugrožavanja sigurnosti. U toku su aktivnosti na utvrđivanju disciplinske odgovornosti policajca zbog sumnje da je izvršio težu povredu radne dužnosti - saopštila je policija. Portparolka PU Mrkonjić Grad Božana Vulin rekla je da njihova uprava osuđuje svaki vid neprofesionalnog postupanja policijskih službenika.

Tužilaštvo obavešteno

Kolega poznat po nedoličnom ponašanju

Kako navode mediji, policajac koji je bio sa Sinišom Š. odranije je poznat po nedoličnom ponašanju. Iz policije, kako prenose, nije odgovoreno da li je i on pod istragom, već samo da je o svemu obavešteno Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.

Autor: