AKTUELNO

Knjigovođe Bogdanka G. (68) i njen sin Boban M. (46) uhapšeni su zbog sumnje da su 17. maja u Ulici Ive Kurjačkog u Pančevu ubili Mioaru Hajduk (53), rumunsku državljanku, prodavačicu s pančevačkog buvljaka, a potom njeno telo zakopali u dvorištu!

Jezivi slučaj rasvetljen je dan kasnije, a sumnja se da je nesrećna Hajdukova došla kod majke i sina kako bi proverila šta se dešava s njenim računima, koje su oni vodili.

- Mioara je ispričala kolegama s buvljaka da ide kod računovođe i njenog sina da vidi šta se dešava s računima, jer navodno nešto nije bilo u redu s fakturama i porezom. Ona je ušla u kuću i od tog momenta joj se izgubio svaki trag - priča izvor.

Foto: TV Pink Printscreen

- Pošto se žena nije vraćala, niti javljala na telefon, stanodavka je prijavila je njen nestanak, a napomenuto je da je imala sastanak s knjigovođama. Kada je policija došla u kuću Bogdanke G. i Bobana M., naišli su na jezivo otkriće.

Zavijao celu noć: Pas osetio zločin!

Komšije ove porodice kažu da su kobne noći psi u dvorištu maltene poludeli, zavijali i lajali do kasno. - Oko dva sata iza ponoći pas se uznemirio, hodao je pored tog zida, arlaukao i lajao. Kako su pre nekoliko noći lopovi skidali akumulatore sa kola u ovoj ulici, izašao sam napolje, gledao šta se dešava, ali nije bilo nikoga, pa sam se vratio u kuću. Pas se do zore nije smirio, niti se odvojio od tog zida, kao da je osetio šta se dešava u dvorištu - priča komšija.

U dvorištu majke i sina koji su živeli sami zatečen je improvizovani grob, tik uz komšijsku betonsku ogradu.

Shvatili su da je neko zakopan tu, a da su preko poslagane razbijene betonske ploče. Počeli su da kopaju i pronašli unutra telo Mioare Hajduk sa smrskanom glavom - objašnjava sagovornik Kurira:
Ispostavilo se da su je oni, kako se sumnja, ubili ciglom, a potom zakopali. Pretpostavlja se da je sin napao rumunsku državljanku, lupao joj glavom o zid i pod i udario je ciglom. Stavljene su im lisice i određeno zadržavanje do 48 sati, a oboje se terete za ubistvo - dodao je izvor.

Komšije iz ove pančevačke ulice za majku i sina nemaju reči hvale, a kako kažu, znaju ih kao izuzetno problematične.

Foto: privatna arhiva

Oni u Pančevu imaju nekoliko kuća, a sele se kako zarate s komšilukom. Viđali smo ih veoma retko, jednom mesečno, ni sa kim se nisu družili, ali su redovno pozivali inspekcije i prijavljivali susede i hvalili se da imaju jake veze - pričaju komšije.
Znamo da su vodili knjige ljudima s buvljaka, ali i kineskim radnjama. Već duže vreme se priča da su varali narod na fiktivnim fakturama i porezima, ali pošto su to bili državljani Rumunije, Bugarske i Kine, ljudi nisu znali kome da se žale, što zbog straha, ali i zbog nedovoljnog poznavanja srpskog jezika.