AKTUELNO

Uhapšeni su 53-godišnji muškarac i njegov 30-godišnji sin.

U gradu Gros-Gerau u Hesenu u Nemačkoj, 19. juna privedene su dve osobe koje se sumnjiče da su ucenjivale porodicu sedmostrukog šampiona Formule 1, Mihaela Šumahera, piše Asošiejted pres pozivajući se na nemačke tužioce.

Uhapšeni su 53-godišnji muškarac i njegov 30-godišnji sin. Obojica su, navodi nemačka agencija DPA, na uslovnoj slobodi u drugom slučaju. Tužilaštvo nije objavilo njihova imena.

Kako je saopštilo Tužilaštvo, privedeni su Šumaherovoj porodici rekli da imaju dosijee koje rođaci trkača "ne bi želeli da objavljuju" i tražili nekoliko miliona evra. Neke od ovih dosijea, kako navodi Tužilaštvo, osumnjičeni su poslali porodici trkača kao potvrdu, ali iz resora nisu saopštili detalje.

Podsetimo, Mihael Šumaher je u decembru 2013. godine zadobio traumatsku povredu mozga na skijanju u francuskim Alpima u Meribelu i od tada se ništa ne zna o njegovom stanju. U septembru 2021. Šumaherova supruga i sin rekli su u dokumentarcu objavljenom na Netfliksu da trkač nije sposoban za samostalno kretanje i punu komunikaciju sa drugima. Sport Ekspres je u decembru 2023. napisao da Šumaher živi pod brigom porodice i lekara u kući u Švajcarskoj.

Sredinom aprila 2023. nemački časopis Die Aktuelle izašao je sa fotografijom vozača na naslovnoj strani i naslovom "Mihael Šumaher: prvi intervju". Ubrzo je postalo jasno da je članak o Šumaherovom porodičnom životu nakon povrede generisala veštačka inteligencija. Nakon ovoga, uprava časopisa otpustila je glavnu urednicu, En Hofman, a porodica Šumaher tužila je publikaciju i dobila 200 hiljada evra.

Autor: Dubravka Bošković