AKTUELNO

Uprava policije Crne Gore u saradnji sa Specijalnim državnim tužilaštvom navodno je sprečila i planiranje ubistva Belivuka 22. januara ove godine, što je on na saslušanju negirao.

Crnogorska policija traga za Radojem Zvicerom, navodnim vođom kavačkog klana, dok je, prema još nezvaničnim informacijama, Slobodan Kašćelan uhapšen tokom noći u Kotoru.

Crnogorski istražitelji su zajedno sa kolegama iz evropskih zemalja došli do operativnih saznanja da su likvidaciju Podgoričanina Milića Minje Šakovića naručili i finansirali navodni vođa kavačkog klana Radoje Zvicer i njegov blizak saradnik Milan Vujotić.

Kašćelan je, prema nezvaničnim informacijama, uhapšen zbog sumnje da je organizovao kriminalnu grupu koja je počinila i planirala više teških krivičnih dela, za koje je zaprećena kazna i do 40 godina zatvora. Navodno je u Kotoru pored Kašćelana uhapšeno još osoba, dok je jedna u Pljevljima, prenose mediji.

Foto: Printscreen/Tanjug AP/RISTO BOŽOVIĆ

Inače, podsećanja radi, Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja i Marko Miljković Mare nakon jedne posete Crnoj Gori privedeni su na beogradskom aerodromu.

Naime, vođa navijača Partizana, koji je navodno blizak kavačkom klanu iz Kotora, priveden je 29. januara čim je iz Tivta sleteo na beogradski aerodrom "Nikola Tesla", a nakon pet sati provedenih u policiji pušten je.

Oni su tada, navodno, prema informacijama bezbednosnih službi Crne Gore bili gosti Tamare i Radoja Zvicera. Belivuk i Miljković su bili na slavi Zvicerovih - Jovanjdanu. Tada se sprekulisalo da su se Belivuk i Miljković u Crnoj Gori navodno videli i sa Slobodanom Kašćelanom.