AKTUELNO

Novopazarca Adisa B. (35), zvanog Macan, i dvojicu njegovih prijatelja u nedelju uveče u Berlinu teško je ranio punački muškarac obučen u crno, visok oko 180 centimetara sa tamnom kovrdžavom kosom, ispričali su očevici pucnjave za nemački Bild.

Da podsetimo, Pazarci, čija je ekipa navodno u sukobu s kriminalnom grupom uhapšenog Veljka Belivuka, upucani su ispred šiša-bara oko 23 sata u Milerovoj ulici. Oni su s teškim povredama prebačeni u bolnicu u Berlinu, a napadač je pobegao.

Foto: TV Pink Printscreen

Pušili nargile

Muškarci su sedeli u bašti bara, pušili su nargile i pili piće. Napadač je stajao ispred, zavukao je ruku u džep pantalona, izvukao srebrni pištolj i odjednom počeo da puca u ljude. Nije nasumično pucao, već je ciljao baš u muškarce za stolom. U cugu je ispalio desetak hitaca, zvučalo je kao vatromet - prepričala je za Bild violinistkinja Mija E., koja se s dečkom vraćala kući kada se pred njenim očima dogodila filmska scena.

Foto: Printscreen YouTube

Violinistkinja koja je videla napadača dala je njegov detaljan opis policiji i posvedočila da on nije bio sam.

- On je imao pomagače, koji su se nalazili između parkiranih automobila - rekla je devojka.

Motiv marihuana

Drugi svedoci su naveli da su videli crni automobil.

- Bila sam u svojoj radnji za vreme zločina, čula sam hice, pogledala i videla crni auto kako odlazi, a nekoliko ljudi je bežalo - rekla je Ilgerim H. za Bild. Kako navodi ovaj list, povređeni muškarci iz Novog Pazara su pali ispred šanka, a jedan od njih je upucan sa sedam-osam metaka.

Foto: Printscreen YouTube

- Sumnja se da je motiv pucnjave sukob oko prodaje marihuane. Žrtve su srpski državljani iz Sandžaka, a veruje se da i napadači dolaze iz istog mesta - naveli su mediji i dodali da se sumnja da je ovaj napad osveta.

Sukob s Veljinom ekipom

Podsetimo, izvor Kurira je ispričao da se sumnja da je ova grupa od 2019. godine u sukobu s klanom Velje Nevolje.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić, OBJEKTIV/ VLADA ŠPORČIĆ

- Oni su navodno sarađivali u trgovini narkotika, ali su se pre dve godine sukobili, i to je rezultiralo pucnjavom prilikom primopredaje droge na Vračaru 19. decembra 2019. Tada je u stomak ranjen S. D. iz Novog Pazara, koji je navodno u dobrim odnosima sa Adisom B. - rekao je ranije naš izvor. Kako saznajemo, ranjeni Adis B. duže vreme boravi u Nemačkoj, a navodno ima i biznis sa zidanjem zgrada.

Rođaka: Oporavljaju se!

Rođaka jednog od povređenih za Kurir je potvrdila da su svi povređeni u bolnici. - Dvojica mladića su teško ranjena, a treći ima lakše povrede. Adis B. je u najtežem stanju. Oporavljaju se. Sa najlakše povređenim muškarcem policija je obavila razgovor - rekla je rođaka.