AKTUELNO

Ekipa Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, osumnjičena je za nekoliko ubistva koja su se dogodila u Srbiji, a DNK tragovi njihovih žrtava pronađeni su na više lokacija u zemlji.

Naime, prema nezvaničnim, ali i "najsvežijim" informacijama, DNK trag jedna od žrtava pronađen je na stadionu u Humskoj. Nakon ovoga, navodno je među ovom kriminalnom grupom, zavladala panika, jer su bili sigurno da neće biti obezbeđeni materijalni dokazi protiv njih.

Foto: TV Pink Printscreen

Gde su još navodno pronađeni tragovi?

Na jednoj od lokacija koja je detaljno pretresana posle hapšenja kriminalne grupe istražitelji su krajem februara meseca, navodno pronašli dokaze koji ukazuju da je nestalog fitnes trenera iz Beograda Jovu Kecmana (51) ubila kriminalna grupa Belivuka i Marko Miljkovića. Policija je pronašla ostatke ljudskog tela za koje se sumnja da pripadaju Kecmanu. 

Foto: Facebook.com/Jovo Kecman

Kuća strave u Ritopeku

Kuća strave u naselju Ritopek u okolini Beograda, u koju su članovi ekipe Nevolja i Miljković, kako se sumnja, dovodili namamljene žrtve, a potom ih brutalno ubijali, krije tajnu likvidacije najmanje četiri muškarca. Kako smo ranije saznali, istražitelji sumnjaju da ih je na ovom mestu ipak ubijeno daleko više, a brojni DNK tragovi koji su otkriveni po celoj kući poslati su na veštačenje kako bi se utvrdilo ko je još sve sa spiska 12 misteriozno nestalih osoba bio u tom objektu.

Foto: Tanjug AP/Kirsty Wigglesworth, Tanjug/Rade Prelić, Tv Pink Prinstcreen

Policija je upala u kuću u Ritopeku na adresi Livadice i zatekla sefove, najsavremeniji video-nadzor koji koristi i policija i koji prepoznaje čak i lica, ali je pravi šok usledio kada su u kući od skoro 300 kvadrata otkrili tragove krvi u gotovo svim njenim prostorijama.

- Kuća nije bila opremljena sa mnogo nameštaja, unutrašnjost je bila poluprazna. Njen vlasnik je Vlado Draganić, član grupe, koji je ovu kuću ustupio kriminalnoj grupi za brutalna ubistva. U njoj su odmah pronađeni panciri, palice, noževi, elektrošoker, hirurške rukavice, velike plastične kese, ali i delovi garderobe - otkrio je ranije sagovornik Kurira.

Tragovi krvi, pronađeni su gotovo na svim podovima i zidovima, a najviše ih je bilo u kupatilu. Upravo zbog toga sumnja se da su u drugim prostorijama mučili žrtve, a da su ih potom u kupatilu sekli na komade da bi se lakše oslobodili tela, koja do danas nisu pronađena.

U dvorištu je pronađeno i zgarište, a u unutrašnjosti kuće tragovi jakog hemijskog sredstva, koje je najverovatnije korišćeno za uklanjanje tragova.

Foto: Pink.rs

- U dvorištu su, sumnjamo, palili stvari i ono što je moglo da izgori, a moglo je da bude trag do žrtve. Da je tu gorela garderoba, zaključuje se na osnovu toga što su pronađeni brojni metalni dugmići različitih brendova, koje vatra nije mogla da uništi, ali i delovi nagorele rukavice i odeće - rekao je ranije izvor.

U kući za mučenje u Ritopeku, kako otkriva izvor iz istrage, pronađen je deo ljudske tetive.

- Poslat je na veštačenje kako bi se utvrdilo o čijem je delu tela reč, s obzirom na to da se sumnja da su, pored Ljepoje, Radojevića i Veličkovića, u toj kući mučeni i ubijeni i nestali Lazar Vukićević, Jovo Kecman, Filip Marjanović, Ljubomir Lainović, Goran Mihajlović, Aleksandar Gligorijević, Strahinja Marković, Vukašin Gošović - otkriva on.

Policija i Tužilaštvo nisu još otkrili šta sve od dokaza za zločine imaju, ali činjenica je, kako kažu upućeni u istragu, da je pribavljeno dovoljno materijala za osudu, time i robiju. Istraga protiv Velje Nevolje i još 23 pripadnika grupe je u ovom trenutku negde na polovini, a rok za njeno okončanje je šest meseci. Do sada je saslušano oko 50 osoba, među kojima su i pojedini državni i policijski funkcioneri. U narednom periodu očekuju se rezultati brojnih veštačenja. U najboljem slučaju, optužnica bi mogla da bude podignuta u avgustu, a eventualno suđenje da krene tek na jesen.