AKTUELNO

Tragovi krvi, osim u kući u Ritopeku, pronađeni su i u vikendici na Rudniku kod Gornjeg Milanovca za koju se sumnja da su je koristili pripadnici kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića! Kako Kurir saznaje, reč je o kući u koju je krenuo Belivuk u trenutku kada je početkom februara uhapšen u filmskoj akciji policije.

- Kao i u vikendici u Ritopeku, u kojoj su gotovo na svim zidovima i podovima pronađeni tragovi krvi, krv je otkrivena i u vikendici na Rudniku i poslata je na analizu. Istraga će utvrditi da li je reč o ljudskim biološkim tragovima, ali i kome oni pripadaju, na osnovu DNK analize - otkriva izvor Kurira.

Foto: Tanjug AP/Kirsty Wigglesworth, Tanjug/Rade Prelić, Tv Pink Prinstcreen

Prema njegovim rečima, policija je danima pretresala kuću i prikupljala dokaze.

- Tragova krvi bilo je u kadi u kupatilu, ali i na tepisima u spavaćoj i dnevnoj sobi kuće, kao i u kuhinji - otkriva sagovornik upućen u istragu. On navodi da bi tek trebalo da bude utvrđeno da li je u njoj neko ubijen ili je kriminalnoj grupi služila da u njoj drže otete.

Inače, u kući strave u naselju Ritopek osim krvi pronađena je i industrijska mašina za mlevenje mesa, kao i tragovi najmanje četiri muškarca koji se vode kao nestali.

Foto: TV Pink Printscreen

Kuća u Ritopeku pripada Vladu Draganiću, koji je uhapšen kao pripadnik Belivukove grupe, dok je vikendica na Rudniku u vlasništvu čoveka čijem je unuku policija stavila lisice na ruke. Sumnja se da je upravo unuk kuću ustupio osumnjičenim vođama grupe i da su oni žrtve dovodili i na ovu planinu - dodaje sagovornik iz istrage.

Foto: Foto/STRANA.UA

Zvicera traže zbog Ljepoje?

Srpska policija je raspisala poternicu za vođom kavačkog klana Radojem Zvicerom, za kojim traga i crnogorska policija. Prema nezvaničnim informacijama, on se sumnjiči za nekoliko likvidacija. - Dokazi prikupljeni tokom dosadašnje istrage protiv Belivuka i njegove kriminalne grupe upućuju na to da je on stajao iza nekoliko likvidacija, među kojima je i ubistvo "pink pantera" Milana Ljepoje. Navodno, Zvicer je sumnjao da je Ljepoja odgovoran za pokušaj njegove likvidacije u Ukrajini prošle godine - kaže izvor Kurira.

Foto: TV Pink Printscreen

Osim tragova krvi, prema njegovim rečima, u toj vikendici pronađeni su i ostaci hrane, kao i drugi dokazi koji su takođe odneti kako bi se utvrdilo ko je sve od pripadnika jednog od najopasnijih kriminalnih klanova boravio u njoj.

Kuća ima dva sprata i u noći hapšenja je zapečaćena. Unutra je prilično skroman nameštaj, a na pojedinim prozorima su postavljene krpe kako se ne bi videla unutrašnjost. U jednoj od spavaćih soba je čak i krevetac za bebu, namešten posteljinom, a unutra je pronađen i badnjak, pa se veruje da je i za Božić neko u njoj boravio - kaže izvor Kurira i objašnjava da bi DNK analiza, ali i analiza otisaka na bravama, štekerima i pronađenim pakovanjima hrane i prljavom posuđu trebalo da otkrije ko je sve boravio "u kući strave 2".

Foto: TV Pink Printscreen

U kući su pronađeni čak i ostaci slatkiša, hrana u frižideru, kafa, ali i posuđe, šolje, pribor za jelo - dodaje sagovornik.

Meštani Rudnika kažu da je policija kuću danima držala pod opsadom. Kako otkrivaju, i dalje su u strahu od pripadnika Belivukove grupe. - Policije je bilo više nego nas meštana, češljali su ne samo kuću već i šumu na planini. Velju Nevolju nikad nismo sreli - kažu meštani. Inače, Apelacioni sud je juče produžio pritvoru Belivukovoj kriminalnoj grupi za još tri meseca. Prema ovoj odluci pritvor može da im traje do 2. avgusta.