AKTUELNO

Tužilaštvo je, nakon saslušanja, predložilo da osumnjičenom odredi pritvor.

Po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, policijski službenici PU za grad Beograd odredili su 11. januara zadržavanje u trajanju do 48 časova osumnjičenom P.S. zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo Ubijanje i zlostavljanje životinja, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Foto: Printscreen YouTube/Glas javnosti

Prema navodima krivične prijave, osumnjičeni P.S. je dana 5.1.2021. godine oko 12:30 sati u Deligradskoj ulici u Beogradu, bez ikakvog povoda i razloga, desnom nogom udario psa crne boje, nepoznate rase, u predelu glave, nakon čega je pas pao i ostao da nepomično leži na trotoaru, dok je osumnjičeni nastavio da se kreće u pravcu trga Slavija.

Osumnjičeni je danas saslušan u prostorijama Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu kada je, u prisustvu izabranog branioca, priznao izvršenje krivičnog dela, navodeći da mu je pas više puta prilazio i da ga je on samo odgurivao nogom, a da ga je udario nogom u predelu glave tek kada je pas zarežao, jer je osetio strah i ugroženost, pojašnjavajući da ga je isti pas dva dana pre ovog događaja već napao u neposrednoj blizini, kada mu je pocepao pantalone, kao i da od pasa ima traume s obzirom da su ga u detinjstvu često napadali.

Osumnjičeni je izjavio da se kaje i da inače voli životinje.

Nakon saslušanja osumnjičenog, tužilaštvo je predložilo da Prvi osnovni sud u Beogradu prema osumnjičenom P.S. odredi pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva.

#Pas

#Trg Slavija