AKTUELNO

Vatrogasci su sekli lim autobusa kako bi izvukli povređene putnike iz Srbije.

Autobus paraćinskog auto-prevoznika "Eurolin" koji je saobraćao na liniji Rekovac-Austrija udario u kamion za održavanje auto-puta pod ne razjašnjenim okolnostima.

Vozač srpskog autobusa Siniša Stanojević (60) iz okoline Paracina je poginuo, dok je 25 putnika po vređeno u saobracajnoj nesreći koja se juče oko podneva dogodila na auto-putu u Mađarskoj u blizini Budimpešte.

Mađarski mediji navode da su lekari hitne pomoći zatekli stravičan prizor u razlupanom autobusu, da su prema nezvaničnim informacijama povređeni putnici jaukali za pomoć, a da je telo mrtvog vozača visilo iz olupine.

Prema pisanju medija, vozač je najverovatnije doživeo infarkt i zbog toga je izgubio kontrolu nad autobusom koji se zakucao u kamion za održavanje autoputa. Na to da je vozaču iznenada pozlilo ukazuje činjenica da na autoputu nema nikakvih tragova kočenja.

- Devetoro srpskih putnika prošlo je bez povre da i oni su se nalazili na obližnjoj pumpi, dok je njih 16 smešteno u bolnice u Budimpešti. Dva putnika su zadobila teže povrede. Utvrdili smo da se među putnicima u autobusu nalazio jedan strani državljanin čija je žena Srpkinja - kaže ambasador Rade Drobac.

Čak 10 vozila Hitne pomoći je učestvovalo u pružanju pomoći povređenima. Zbog siline udara autobus je smrskan pa su u intervenciji morali da pomažu i vatrogasci koji su sekli lim vozila.

#Mađarska

#Saobraćajna nesreća

#Vozač

'