AKTUELNO

Kuća u kojoj se desila tragedija srušena je, a na tom mestu je zasađeno osam stabala.

Australijanki koja je nožem ubila svoje sedmoro dece i nećaku neće biti suđeno za ubistvo jer je patila od šizofrenije kada je izgubila kontrolu, navodi se u sudskoj presudi koja je danas objavljena.

Rejna Tejdej, poznata i kao Mersana Varia, ubila je decu uzrasta od dve do 14 godina, a zatim sebe ubola 35 puta, u svojoj kući u Kernsu, 19. decembra 2014, oko mesec dana nakon što je počelo da joj se priviđa. Ona je navodno verovala da će tako decu spasti od apokalipse.

Sud za mentalno zdravlje u državi Kvinslend procenio je pre mesec dana da Tejdej, koja je tada imala 37 godina, nije bila zdravog razuma kada je ubila decu. Presuda je, u sladu sa zakonom, objavljena tek danas.

Tejdej će na neodređeno vreme biti držana na odeljenju s visokim stepenom obezbeđenja u psihijatrijskoj bolnici u Brizbejnu i neće joj biti dozvoljen izlazak bez pratnje.

20 džointa dnevno

Na sudu je rečeno da je Tejdej pušila do 20 džointa marihuane dnevno kada je obolela od teške šizofrenije krajem 2014. Sudija je rekao da postoje ubedljivi dokazi da je Tejdej imala psihotični napad i da nije mogla da kontroliše niti da razume svoje postupke.

Mišljenje je nekoliko psihijatara da je dugotrajno korišćenje marihuane izazvalo šizofreniju.

#Majka

#Presuda

#Smrt

#deca

'