AKTUELNO

Tanja Lakić Mahud (37), kojoj zbog ubistva ćerke preti 40 godina robije, zatražila je juče od suda da joj ukine pritvor jer joj je zbog viška kilograma ugroženo zdravlje.

Lakić Mahud (37), optužena za teško ubistvo svoje osmomesečne bebe Anje, ponovo je tražila na jučerašnjem suđenju u Višem sudu da joj se ukine pritvor jer „mora da smrša 30 kilograma zbog zdravstvenog stanja“.

Lakićeva je dostavila sudu dopis o svojim zdravstvenim problemima, a na jučerašnjem ročištu je objasnila da u zatvoru nema adekvatnu ishranu.

-Moram da smršam 30 kilograma za dva meseca zbog zdravlja. U zatvoru je to nemoguće, jer nas ima mnogo i oni ne mogu da kuvaju specijalno za mene. Molim vas da mi zamenite pritvor kućnim pritvorom, što zbog zdravlja, što zbog maloletne ćerke i starih roditelja - rekla je Tanja Lakić Mahud, dok je njen advokat smatrao da joj treba ukinuti pritvor jer više ne postoji uznemirenje javnosti.

Foto: Tanjug

Sudsko veće Višeg suda odlučilo je da odbije ovaj predlog i da čedomorku vrati u Centralni zatvor, u kom se nalazi od hapšenja u septembru 2015. godine.

Na jučerašnjem suđenju saslušana su i dva veštaka, i to psiholog i psihijatar. Oboje su ostali pri svojim ranijim nalazima i mišljenjima, osim što je psihijatar istakao da povlači predlog za izricanje mere obaveznog lečenja od narkomanije.

Foto: Pixabay.com

- Imajući u vidu vreme prinudne apstinencije, mišljenja sam da više nema razloga za ovu meru - objasnio je psihijatar, koji je ponovio da je optužena u vreme izvršenja krivičnog dela bila u stanju smanjene uračunljivosti.

Veštak psiholog istakla je juče da je Tanja Lakić Mahud pasivno-agresivna ličnost i natprosečno inteligentna. - Okrivljena je implusivna i emocionalno nestabilna - objasnila je veštak psiholog.

Policija je Tanju Lakić Mahud uhapsila u septembru 2015. nakon što je na terasi njenog stana u Južnom bulevaru pronašla telo njene ćerke Anje, zamotano u najlonsku kesu.

#Beba

#Pritvor

#Suđenje

#Ubica

'