AKTUELNO

Žena je ubijena dok je stajala na terasi, a "pečat" ove likvidacije, isti je kao kod ubistva Spasića.

Nišlija Saša Spasić (56), koji je ubijen prekjuče u primorskom delu Ekvadora, često je putovao u Srbiju, Bugarsku i Španiju. Policija je saopštila da je Spasić prvi put ušao u Ekvador preko Perua u oktobru 2018. godine.

- Prema nezvaničnim informacijama, Spasić je u Ekvadoru bio sa suprugom i maloletnom ćerkom i imao je nekoliko kompanija registrovanih za trgovinu farmaceutskim proizvodima. Međutim, sumnja se da je to bio samo paravan za druge poslove - nezvanično kažu u lokalnoj policiji.

Tokom istrage ubistva Nišlije, koje se dogodilo u ponedeljak u šoping centru pred brojnim svedoicma, policija je utvrdila da je Spasić često putovao, najviše avionom u Beograd, Sofiju i gradove po Španiji. Nekoliko puta boravio je i u Peruu.

Poslednji put u ovoj zemlji bio je početkom jula ove godine. Pre tri i po meseca je stigao u ekvadorski grad Gvajakil, gde je bio sve vreme i odakle je često odlazio ka Limi.

Policija je saopštila da je tokom pretresa njegovog stana pronađeno 250.000 američkih dolara, kao i lučka (pomorska) dokumenta, koja pokazuju da se ovaj Srbin, pored ostalog, bavio organizovanjem i transportom robe u brodskim kontejnerima. Novac koji je pronađen u stanu bio je bez porekla. 

U svakom slučaju, ovi podaci ukazuju na to da je ubijeni Spasić najverovatnije bio upleten u organizovani kriminal.

Čelnici ekvadorske policije navode da je ubistvo Spasića najverovatnije naručena mafijaška egzekucija. Nepoznati mladić prišao je stolu za kojim je sedeo sa suprugom i ćerkom. Prišao mu je neopaženo baš u trenutku dok je konobar zapisivao narudžbinu. Ispaljena su tri hica, od kojih je ga je jedan pogodio u glavu i na mestu usmrtio.

Ubica identifikovan

Ekvadorska policija saopštila je da je ubica identifikovan, identitet nije objavljen, ali nije jasno ni da li je lociran i uhapšen. U pojedinim medijima osvanula je informacija da su dvojica egzekutora privedena, ali ne zna se da li su povezani sa ubistvom Spasića. 

Isto tako, pojedini mediji objavili su i fotografije navodnog ubice, a koje su nastale neposredno nakon zločina.   

Povezani zločini?

Samo nekoliko sati pre nego što je likvidiran Spasić, u istom gradu ubijena je jedna žena. Kako prenose lokalni mediji ona je ubijena dok je stajala na terasi svoje kuće. Kamere su snimile napadače koji su došli motorom, a onda je suvozač ispalio nekoliko hitaca u nju. Policija sada ispituje da li je Spasićevo ubistvo na neki način povezano sa ovom egzekucijom.

#Ekvador

#Niš

#Ubistvo