AKTUELNO

Nakon ubistva, on je pobegao u šumu, a policija ga je nakon potrage uhapsila. Njemu se sudilo kao odrasloj osobi.

U američkoj državi Misuri je na 25 godina zatvora osuđen tinejdžer jer je, kada je imao 13 godina, ubio svoju sestru Terezu Pots.

Tristan Pots, osuđeni tinejdžer, ubio je sestru u dvorištu kuće svojih usvojitelja u Džasperu. Tinejdžer kojem je suđeno kao odrasloj osobi priznao je krivicu u decembru. Osuđen je za ubistvo drugog stepena, oružano delovanje i pokušaj podmetanja požara.

- Kada je 2015. policija došla na mesto zločina Tristan je pobegao u šumu, dok je Tereza ležala ustreljena u glavu i desno rame. On je na kraju pronađen blizu dućana iza kuće, nedaleko od mesta gde su istražitelji pronašli dva pištolja - rekao je ranije detektiv Kris Kariger.

Na Potsovim rukama pronađeni su tragovi korišćenja vatrenog oružja. Vlasti takođe veruju da je Pots nameravao da zapali porodičnu kuću pre nego što pobegne u Džordžiju. Kariger kaže da je policija pronašla kuću u velikom neredu, a barut je bio u nekoliko soba. Policajci su takođe otkrili oko 500 metaka skrivenih u dve činije u kuhinji.

Psiholog koji je intervjuisao Potsa i svedočio njegovom sertifikovanju za suđenje kao odrasloj osobi rekao je da je on „društveno nezrela osoba” sa niskim nivoom samopoštovanja, piše Džoplin Glob. Lekar je istakao da mu se čini da je Pots jako ljut, posebno na svoju usvojiteljsku porodicu.

Kao deo Potsove kazne sudija je odredio tinejdžerski program u kom zajedno učestvuju mladi i odrasli osuđenici. Kazna za odraslu osobu mu je suspendovana dok ne završi lečenje i stručno osposobljavanje. Kad napuni 21 godinu sud će odrediti hoće li Pots ostati iza rešetaka.

#Brat

#SAD

#Suđenje

#Ubistvo

#sestra

#tinejdžer

'