AKTUELNO

Bilo je raznih spekulacija, vesti o ovom zločinu i dalje pune crnu hroniku, a ubica je i dalje na slobodi.

Prošlo je godinu dana od ubistva pevačice Jelene Krsmanović Marjanović, a slučaj još uvek nije rešen. Mediji redovno izveštavaju o svemu, a oni najuporniji se čak bave i istraživanjem i analizom najčitanijijeg slučaja.

Foto: Facebook/Zoran Marjanović

Međutim, u moru svih informacija, naslućivanja, filmskih hapšenja, pa puštanja, svi zaboravaljaju važnu stvar – ubijena je jedna žena u sred belog dana, a njeno šestogodišnje dete tek je saznalo da mame više nema i to zauvek.

Foto: Andrej Nihil

Jelena je pronađena u kanalu, na dva kilometra od mesta na kojem je poslednji put viđena dok je džogirala. Istraga je pokazala da se borila s napadačem, da je bežala od njega, ali ubica ju je ipak sustigao, ubio i bacio u kanal. Istraga je takođe pokazala da je ubistvo trajalo svega 3 minuta, a da je Jelena poslednji put udahnula dok je nepomično ležala u vodi.

Otrčala u smrt?

U subotu 2. aprila, oko 15 sati, pevačica poslednji put trči nasipom u Borči i tada joj se gubi svaki trag. Njen suprug je tada izjavljivao da je on sve vreme bio na početku staze gde se igrao sa njihovom petogodišnjom ćerkom. Staza je inače dugačka oko četiri kilometara.

Foto: YouTube screenshot

On je tada rekao da je njegova žena istrčala jedan krug, a da je na polovini drugog on izgubio iz vida. Jelena je u međuvremenu, oko 15:35 časova , razgovarala sa majkom Zoricom Krsmanović telefonom i tada su se čule poslednji put. Njih dve su se tada dogovorile da će Jelena posle trčanja da ode kod nje, i da će da joj donese ručak, pošto je Zorica bila bolesna i bila joj je potrebna pomoć.

Kada je Zoran u jednom trenutku shvatio da Jelene nigde nema, uzbunio je celu porodicu, a tada je obavestio i novinare. Tek na kraju je pozvao policiju i prijavio nestank njegove žene. Nestanak je policiji prijavljen u subotu (istog dana) oko 20 sati. Zoran je tada policiji rekao da je ona nestala oko 16 sati, dok je džogirala nasipom u Borči.

Foto: Privatna arhiva

Nešto kasnije on je takođe izjavio i da je na nasipu primetio Folksvagen polo. Ovaj automobil, kao i Punto, pojavljuje se takođe i u pričama ljudi koji žive u blizini nasipa u Borči. U svakom slučaju, automobil je viđen više puta na nasipu. Viđen je i tog dana kada je prijavljen Jelenin nestanak. Sem marke automobila, izjave su se poklapale jer su neki od meštana takođe izjavljivali za medije da su taj automobil viđali često po kraju ali nikada nije utvđeno ko je njegov vlasnik.

U svakom slučaju ovo polako postaje epicentar istrage ubistva koji je potresao celu Srbiju i o kojem su mediji svakodnevno izveštavali i iznosili sve detalje istrage do kojih su dolazili iz "pouzdanih izvora". Postavlja se pitanje da li je taj Punto ili Folksvagen došao do nasipa i “Jelenu odveo zauvek u nepovrat” ?

Misterija od 43 sekunde!

Tog dana je ubijenu pevačicu majka zvala dva puta. Poslednji put se sa druge strane žice čula samo tišina koja je trajala ukupno 43 sekunde. Jelenin mobilni telefon pronađen je oko pet sati ujutru, samo 30 metara od mesta na kom je, satima kasnije, nađeno njeno telo.

Foto: Pink

Istraga je pokazala da je pevačica ubijena tupim predmetom, verovatno čekićem ili palicom i pronađena je u kanalu, na dva kilometra od mesta na kojem je poslednji put viđena.

Majka otišla za ćerkom dozivajući njeno ime!

Zorica Krsmanović (53) umrla je u Borči, u oktobru prošle godine, dozivajući svoju mrtvu ćerku. Nije dočekala da sazna ko je ubio njeno dete, i izdahnula je na rukama rođene sestre. Prethodne večeri Zorica je od zeta Zorana Marjanovića tražila da joj dovede unuku Janu.

Mediji su počeli da “češljaju” po slučaju pa se tada navodno došlo do saznanja da se Jelena pre nego što je ubijena, posvađala sa suprugom Zoranom. Oni su navodno te subote pre podne, nekoliko sati pre zločina, razmenili telefonske poruke u kojima dominira ljubomora. Tokom večeri je Zoranov otac sklonio pištolj da njegov sin ne bi učinio samoubistvo.

Jelenu ubio serijski ubica?

Najnovije spekulacije u vezi sa ovim slučajem je i vest da je Jelenu navodno ubio kamiondžija, za kojim traga Interpol zbog ubistva još dve devojke u inostranstvu. Neki beogradski mediji objavili su i da je na donjem vešu pevačice pronađen DNK ubice, i danima najavljuju "filmsko hapšenje".

U međuvremenu, Zoran je svoju devojčicu Janu obavestio da mame više nema. Čak je i dete saslušano u policiji. Bilo je još raznih spekulacija, ali ono što je činjenica je da je ubica još na slobodi. Zoran je i putem medija slao preteće poruke ubici ili ubicama, sa rečima da će im se osvetiti za svu bol kroz koju prolazi njihova porodica.

J. Stanković

#Borča

#Jelena Marjanović

#Policija

#Ubistvo

#Zoran Marjanović

'