AKTUELNO

O koncertu na Tašmajdanu se i dalje priča!

Lepa Brena danas obeležava značajan jubilej u karijeri, 30 godina od čuvenog „koncerta na kiši“ koji je održala na Tašmajdanu i definitivno potvrdila status jedne od najvećih zvezda na ovim prostorima.

Brena je tim povodom objavila i nekoliko fotografija sa spektakla koji je održan 13. juna 1994. pred 35.000 ljudi, a fantastična atmosfera koju je priredila beogradskoj publici prepričavala se mesecima, a možda i duže.

Foto: lepa brena/lepa_brenaa

-Na današnji dan 30 godina od koncerta na Tašu – napisala je Brena podsećajući pratioce na svom Instagram nalogu na događaj značajan za njenu karijeru.

Spektakularnim dolaskom na koncert Brena je zapalila masu, a pred kraj šoua na binu se popeo i njen suprug, proslavljeni teniski as, Slobodan Boba Živojinović sa kojim je tada bila 2 i po godine u braku i kome je posvetila pesmu „Ja nemam drugi dom“.

Na sceni je osim muzičkog dela priređen i veliki performans, Brena se vozila akrobatskim sajlama, Saša Popović se peo na konstrukciju bine, a bio je i mađioničar na sceni koji je zapalio vatru.

Brena je jednom prilikom otkrila i podatak da je jedan njen veliki hit bio zabranjen. Pesma „Mače moje“, 1985. godine bila je zabranjena zbog „neprimerenog“ teksta.

Foto: TV Pink Printscreen

Muzička zvezda otkrila je ovaj podatak na društvenim mrežama, gde je objavila snimak sa koncerta na Tašmajdanu, u junu 1994. godine, kada je izvodila ovu pesmu.

-Je l’ se sećate ove pesme? Bila je zabranjena ’85. godine – rekla je Brena na koncertu, a mnogi nisu znali za ovaj podatak.

-Da vilice ne bi popustili sa lažnim moralom, pa da im otpevamo u slast – rekla je tada pevačica i dodala:

-Uvek sam se zgrožavala tog lažnog, falš morala.

Brena se nakon rođenja sina Stefana vratila na scenu decembra 1993. godine, a zatim je 13. juna 1994. godine održala legendarni “koncert na kiši” u beogradskom SRC Tašmajdan, koji je privukao preko 35.000 ljudi. Ovaj događaj je potvrdio njen neosporni status zvezde i duboku povezanost sa publikom.

Foto: Pink.rs

Autor: Milan Mitić