AKTUELNO

U Srbiji je u saobraćajnim nesrećama od početka uvođenja vanrednog stanja život izgubilo čak 20 ljudi, a povređeno je više od 540.

Ta statistika nas navodi da se zapitamo, kako je moguće da posle uvođenja vanrednog stanja i policijskog časa imamo tako visok broj saobraćajnih nesreća.

Saobraćajni policajac, Aleksandar Radenković rekao je da je broj i nesreća i posledica prepolovljen, međutim, u koliko se uzmu podaci JP Putevi Srbije, kako dodaje, promet na našim putevima je samanjen za oko 60 odsto, te je broj nezgoda samim tim veći nego što je očekivano.

Foto: TV Pink Printscreen

Foto: TV Pink Printscreen

-Kada je reč o nekim uzorcima i uticajnim faktorima - brzina je na prvom mestu, zato smo mi prinuđeni da u ovom periodu sprovodimo mere kontrole brzine na prvom mestu i svi oni vozači koji budu zatečeni da upravljaju vozilom u naselju za više od 70 km/h od dozvoljene, a van naselja za više od 80 km/h biće sankcionisani i biće privođeni u nadležni prekršajni sud - naglasio je on.<

Kako dodaje svim ostalim vozačima biće upućivani pozivi na kućnu adresu i oni će biti sankcionisani nakon završetka vanrednog stanja, a razlog tome je želja da se smanje kontakti između policijkih službenika i građana.

#Kazne

#Policija

#brzina

#prekoračenje

#saobraćajne nesreće

<
'