AKTUELNO

U džipu dignutom u vazduh danas oko 19 sati u Puškinovoj ulici kod Limanske pijace u Novom Sadu nalazio se Slobodan Milutinović Snajper (34). Automobil je uništen, a Milutinović je prošao bez povreda. Ovo nije prvi put da je Milutinović meta napada, pošto su mu, u poslednjih sedam godina dva put paljeni džipovi, a ima i debeo dosije u policiji.

Ovaj Novosađanin, kontroverzni čelnik Fudbalskog kluba Kabel, dobro je poznat policiji, ima debeo dosije i zabranu dolaska na stadion. Presudom Osnovnog suda u Novom Sadu, zbog nasilja mu zabranjen pristup stadionu "Karađorđe" kad FK Vojvodina igra utakmice. Snajper (kako je poznat u podzemlju) predstavlja zato pravi fenomen - fudbalskog radnika proteranog sa fudbalskih terena.

Počeci

Kako je Milutinović, uopšte, sa ulice ušao u profesionalni sport? Snajperov uspon zapravo je blisko vezan za period vladavine Bate Kankana, Radomira Butorovića, pokojnog kontroverznog direktora Vojvodine kome je Milutinović bio telohranitelj. Milutinović je tada bio jedan od vođa frakcije G-3, navijača Voše.

Foto: Twitter.com/Србин bez granica

Ubrzo posle smrti Butorovića, Milutinoviću je u novembru 2013. zapaljen džip "mercedes ML". Vozilo se vodilo na Milutinovićevu devojku, a navodno se na meti piromana našao ne zbog tribina i prevlasti, već zbog duga od 40.000 evra. Interesantno je da mu je automobil zapaljen i četiri godine kasnije, krajem oktobra 2018. godine. U to vreme već sedi u Skupštini kluba, a na meti piromana bio je džip "volvo XC 90" koji je koristio Milutinović. Tada se spekulisalo da li je incident povezan sa dešavanjima oko FK Vojvodina, odnosno saopštenjem koje su dva dana pre paljenja Milutinovićevog džipa medijima dostavili pojedini navijači, članovi Skupštine kluba, a u kojem su otvoreno kritikovali rukovodstvo apelujući na ostale navijače da ne dozvole dalje urušavanje kluba.

Davio fudbalera

Njegovo divljanje po sportskim borilištima dolazi pod lupu javnosti 2017. godine. Tada je, posle završetka utakmice Ružomberok - Vojvodina u Slovačkoj, koju je domaćin dobio sa 2:0, fudbaler Nikola Trujić medijima ispričao da ga je u svlačionici napao Slobodan Milutinović, koji je sa još desetak pristalica Vojvodine ušao u svlačionicu.

- Milutinović me je uhvatio za vrat i počeo da me vuče do klupe. On mi je rekao: "Šta ti glumiš?! Dokle mi tebe više da trpimo!". Kada je on završio, pesnicom u glavu me je udario njegov rođeni brat Nenad i dodao: "Videćemo se mi u Novom Sadu!" - ispričao je Trujić novinarima nakon napada. Fudbaler je objasnio da su mu navijači rekli da "neće više da ga trpe u timu, da više neće igrati", kao i da više nije igrač Vojvodine i da će podneti tužbu protiv kluba i napadača.

Mediji su preneli da je napad na Trujića posmatrao komesar za bezbednost FK Vojvodina Tomislav Knežević, a zanimljivo je da je, posle tog blago rečeno incidenta, predsednik Nadzornog odbora Vojvodine Dragoslav Vuković saopštio da je "Trujić suspendovan zbog nedolaska na treninge". "Kazna" za Milutinovića, tada samo huligana sa stadiona bliskog klubu, bila je - mesto u Skupštini FK Vojvodina.

Nameštena utakmica?

Iz Vojvodine Milutinović prelazi u Kabel nakon što je ovaj klub napredovao iz regionalne u Prvu ligu. Poslednja u nizu problematičnih situacija tiče se utakmice 14. kola Prve lige Srbije Smederevo-Kabel odigrane 14. oktobra, koju je domaćin dobio sa 2:1 posle preokreta u drugom poluvremenu, dok je Kabel završio meč sa 10 igrača zbog povrede i uz promenu golmana. Takav bizaran rasplet događaja privukao je pažnju i UEFA, koja je poslala dopis u Srbiju na osnovu praćenja uplata u kladionicama, zbog čega je Disciplinska komisija FSS, zbog sumnje u regularnost i kladioničarskih prelaza iz dvojke u keca, sankcinisala Smederevo i Kabel i to sa gubitkom bodova - po deset za oba kluba. Takođe, Kabel će kao novčanu kaznu morati da plati tri miliona dinara, a Smederevo dva miliona.

I transferi pod lupom

Milutinović u "srpskoj Atini" u poslednje vreme važi i za neformalnog menadžera pojedinih fudbalera lokalnih klubova, od kojih navodno prilikom transfera uzima određeni deo. Zvanične potvrde tih čaršijskih priča zasad nema jer niko nije prijavio da ga je Snajper prisilio da mu da deo deviznog kolača.

#Automobil

#Bomba

#snajper

'