AKTUELNO

Danas je nastavljeno suđenje Zoranu Marjanoviću za ubistvo supruge Jelene Marjanović 2. aprila 2016. godine, a svedoci su bili njegov sin iz prvg braka Uroš Marjanović, brat Miloš Marjanović i njegova supruga Milica Marjanović.

Suđenje je počelo jutros u deset sati, a od svedoka se nisu pojavili Zoranovi roditelji. Naime, prema rečima advokata odbrane, Zoranovoj majci je juče pozlilo, zbog čega nije mogla da dođe na suđenje, a njen suprug Vladimir ostao je sa njom zbog njenog lošeg zdravstvenog stanja.

Na početku suđenja pročitan je transkript razgovora tužioca i male Jane, nakon kojeg je Zoran prvo rekao da nema šta da doda, da bi trenutak kasnije odlučio da ispriča kako je zatekao svoju ćerku u kući Jelenine majke.

Foto: Pink.rs

On je za govornicom rekao da je nakon dolaska iz policije došao po Janu u kuću Jelenine majke Zorice i zatekao devojčicu zgrčenu u gaćicama iza vrata. Nakon potresnog svedočenja Zoran je seo na klupu, a kao prvi svedok pozvan je njegov sin Uroš.

Uroš je iskoristio svoje zakonsko pravo da ne svedoči. Nakon što je za govornicom rekao svoju odluku on je seo na klupu iza svog oca i pratio ostatak suđenja.

Drugi svedok bio je Miloš Marjanović koji je svedočio oko sat vremena. On je u svom iskazu ispričao detalje o danu kada je Jelena nestala, kao i o danu kada je pronađena. 

Foto: Informer.rs/Marko Đokić

Za vreme Miloševog svedočenja Zoran je mirno sedeo na klupi, uglavnom gledajući u svog brata, bez naglih pokreta i gestikulacije.

Nakon što je završeno Miloševo svedočenje Zoran je rekao da nema pitanja za svedoka, pri čemu je slegnuo ramenima i odmahnuo glavom, a njegov brat je seo iza njega, pored Uroša, i ostao da prati ostatak suđenja.

Usledila je desetominutna pauza koju je Zoran proveo uglavnom u društvu jednog od svojih advokata, Veljka Delibašića.

Foto: Pink.rs

Sledeći svedok bila je Milica, koja je, kao i Miloš, opisala dan Jeleninog nestanka i i dan pronalaska njenog tela.

Na pitanje sudije da li želi Milici da postavi pitanje Zoran je negativno odgovorio.

Potom je dogovoren nastavak suđenja za 27. februar 2020. godine kada bi u svojstvu svedoka trebalo da se pojave Vladimir Marjanović, Zorica Marjanović, Vera Vukomanović i Boris Pucić.

Zoran Marjanović je Palatu pravde napustio zajedno sa svojom porodicom i advokatima.

#Suđenje

#Zoran Marjanović

#svedočenje

'