AKTUELNO

Monika Karimanović (12) iz naselja Suvi do u Nišu nestala je u petak na putu od kuće do Osnovne škole "Dr Zoran Đinđić". Njena majka Aleksandra i stric Aleksandar Osmanović zamolili su sve koji nešto znaju o ovoj devojčici da jave policiji.

U kući Karimanovića okupili su se danas prijatelji i rođaci, idu bukvalno od kuće do kuće i pored policije pretražuju teren. Majka Aleksandra sva u suzama dočekuje zainteresovane ljude koji žele da pronađu malu Moniku.

Monikin otac je na privremenomn radu u inostranstvu i ljudi ispred kuće kažu "da mu nisu u koži jer se nalazi daleko i ne može ništa da učini.

- Molim Boga još ovih nekoliko sati da je nađu, samo mrak da ne padne. Ona je bila u crnoj jakni i crnim farmericama sa roze rancem i roze patikama. Posetili smo juče sve njene drugarice, prijatelje, nije je bilo, a nije došla ni u školu. Posle 13.20 sati sam je čekala, mislila da možda ima još neki čas. Sumnjam da je neko pratio i oteo, jadno moje dete", izustila je majka jedva jer je pod sedativima.

Aleksandar Osmanović, Monikin stric je zamolio kako istražne organe tako i Fondaciju "Tijana Jurić" da se uključe u slučaj nestale devojčice duge crne kose i krupnih crnih očiju.

- Ona je mnogo dobro dete i javlja se bilo gde da ide, zato isključujemo mogućnost da je negde otišla samoinicijativno. I do grada kada treba da ide ona se javi - kaže stric Aleksandar.

Policiji je prijavljen slučaj nestanka deteta.

- Pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Nišu prijavljen je nestanak dvanaestogodišnje devojčice iz okoline ovog grada, koja je na sebi imala belu bluzu, crnu jaknu i crne pantalone, siv šal i roze patike. Devojčica je visine oko 170 centimetara, crne kose i tamnih očiju. Policija intenzivno traga za devojčicom sa fotografije i poziva sve koji imaju bilo kakvu informaciju o njoj da se jave na broj telefona 018/ 522-982, saopštila je policija.

#nestala

'