AKTUELNO

Nebojša Karan (26) iz Sombora, koji je nestao 9. februara, pronađen je u sredu pre podne na njivi u salašarskom naselju Obzir nedaleko od Sombora, svega par kilometara od njegove porodične kuće, koja se nalazi u somborskom naselju Goge. Utvrđeno je da je Karan ubijen sa dva hica iz vatrenog oružja.

U porodičnom domu pokojnog mladića muk, neverica i jauci. Otac Siniša i majka Radmila, uz Nebojšinog starijeg brata Nemanju (28), su na sredstvima za smirenje, a od njih se ne odvajaju njihovi najbliži, braća i sestre, prijatelji i komšije koji neprekidno dolaze da izjave saučešće i budu uz njih u najtežim trenucima.

Svi do jednog za Nebojšu imaju samo reči hvale, govore da je bio jedan miran i povučen mladić, da je živeo običnim životom svojih vršnjaka. Niko ne može ni da pretpostavi ko ga je i zbog čega ubio.

Policija je porodicu samo obavestila da je pronašla Nebojšino telo. Druge detalje im nisu saopštili. Zbog istrage, koja je u toku, nisu im ni pokazali tačno mesto gde je telo nađeno.

- Želeli smo samo da zapalimo sveću na mestu gde je nađen. Nisu želeli da nam kažu gde je to tačno. Znamo da je negde, ovde, u Obziru, navodno u nekoj travi, na njivi. Verovatno da smo tragajući 18 dana za njim možda i bili blizu, a da ga nismo videli. A možda je ubijen na nekom drugom mestu, pa donet. Ništa ne znamo, nadamo se da će policija utvrditi istinu i da će ubica biti adekvatno kažnjen. Mog sina više nema - u suzama priča Nebojšin otac Siniša.

PROČITAJTE JOŠ: NESTALI MLADIĆ IZ SOMBORA pronađen MRTAV u njivi!

Za sina kaže da je bio jak mladić i da bi se odbranio da ga je neko fizički napao. Takođe dodaje da nije bio konfliktan i da ne zna šta bi bio razlog da ga neko tako surovo ubije.

- Spominju neke dugove. To nije istina, znam da je on posuđivao drugima, a ne obrnuto. Imamo dosta novca za život, ne previše, ali dovoljno. Obratio bi se nama, roditeljima da je imao bilo kakav problem. Bili smo otvoreni i o svemu smo razgovarali. Stalno nam je govorio kuda ide i kada će se vratiti, sve smo znali o njegovom kretanju. Jedino je te subote, 9. februara izašao bez reči. Bili smo stariji sin i ja u dnevnoj sobi, samo smo čuli vrata. Supruga je tada bila u Nemačkoj, priča Siniša i dodaje da je tek ujutro video da Nebojša nije poneo mobilni telefon.

- Odmah sam naslutio nešto strašno. I dokumenta i telefon su mu bili u sobi. Njega nije bilo ni u nedelju. Obratili smo se policiji, ali smo se i sami dali u potragu. Skupilo nas se dosta, nema mesta koje nismo obišli, priča Siniša i dodaje da ne sumnja ni u kog i da ne zna šta bi bio motiv za ubistvo njegovog deteta.

Telo tragično stradalog mladića je prebačeno u Zavod za sudsku medicinu u Novom Sadu gde će biti obavljena obdukcija, nakon čega će se znati i dan sahrane.

#Tuga

#Ubistvo

'