AKTUELNO

Forenzičar Nenad Šipka smatra da postoji mogućnost da protiv Zoran Marjanović bude podignuta optužnica za saučesništvo u ubistvu Jelene Marjanović.

- Ja sam 2017. godine najavio takvu mogućnost, da protiv Zorana bude podignuta optužnica za saučesništvo, oblik saučesništva pomaganje, jer sam tada kao i sada tvrdio da materijalni dokazi sa kojima sam ja upoznat ni u kom slučaju ne definišu da je krivično delo izvršeno na nasipu i u vodi kanala. S tim u vezi Zoran Marjanović ne može da bude počinilac – izjavio je Šipka za Novo jutro TV Pink.

Kako dodaje, rekonstrukcijom zločina Centar za forenzička istraživanja iz Novog sada ukazao je na sve nelogičnosti optužnice i dokaza koji su izneti.

Foto: TvPink Printscreen

- Mislim da sada kada je počelo suđenje treba da pustimo da veće odluči o validnosti dokaza koje je Tužilaštvo iznelo. Međutim, na osnovu onog što sam do sada iznosio, ja sam ubeđen da će Zoran Marjanović biti slobodan čovek – smatra Šipka.

Prema njegovom mišljenju, nesporno je da je Zoran Marjanović bio na nasipu u Borči, ali pita se kako je moguće da blato ostane na pantalonama, a da ne ostane krv.

Časlav Ristić, forenzičar, kaže da nema dokaza da se poveže Zoran Marjanović sa izvršenjem tog krivičnog dela.

Foto: TvPink Printscreen

- Nemamo predmet izvršenja krivičnog dela, nemamo DNK koji bi ga povezao lično sa delom. Ne bih u ovom prvom slučaju isključivao prisustvo Zorana Marjanovića na licu mesta. Postoje određeni tragovi i koja mu se stavljaju na teret. On je u svakom slučaju bio prisutan na licu mesta – ocenio je Ristić i dodao da neće biti lako sudiji u ovom predmetu.

Prema njegovom mišljenju, biće interesantno kako će sud da reaguje na dokaz blata.

Foto: RTV Pink

Stevan Đokić, detektiv, kaže da su svi dokazi koje Tužilaštvo ima veoma klimavi.

- Blato na pantalonama može lako da se obori, isto kao mobilni telefoni, odnosno veštačenje baznih stanica, ono mora da se uradi pri istim uslovima kakvi su bili u vreme zločina. Klimavi su dokazi – rekao je Đokić.

Foto: TvPink Printscreen

Kako dodaje, sve je diskutabilno i lako oborivo i smatra da će dokazi biti odbačeni jer su “dosta klimavi”.

Više o ovoj temi saznajte u videu koji sledi:

#Zoran Marjanović

'