AKTUELNO

Nenad Šipka iz Centra za forenzička ispitivanja navodi da bi softver koji se koristi u forenzičkoj 3D rekonstrukciji mogao da pomogne u konačnom rešavanju slučaja Marjanović.

- Ovim softverom bi mogle da se urade dve stvari. Prvo, vremenska analiza kretanja na nasipu prema izjavama Zorana Marjanovića. Tako bismo potrvrdili da li se njegovi navodi poklapaju sa realnim vremenom i prostorom gde se događaj odigrao. Drugo, ovaj softver ima mogućnost analize kapljica krvi tako da se na osnovu morfološkog izgleda kapljica krvi ustanovi iz kog pravca je ta krv došla, rekao je Šipka.

On se osvrnuo i na informaciju da su na mestu zločina fotografisani tragovi krvi.

- Sredstva informisanja pustila su vest da su na nasipu pronađeni tragovi krvi i da postoje fotografije tih tragova krvi. Na osnovu tih fotografija mi bismo mogli da otkrijemo da li ti tragovi pokazuju da je Jelena ubijena na nasipu ili je ubijena negde drugde a onda naknadno doneta na nasip. Ja ostajem pri stavu da je njeno telo doneto na nasip, naglasio je Šipka.

Foto: Pink.rs/Printscreen youtube

Nenad Šipka se osvrnuo i na pojedine izjave Zorana Marjanovića koje su, kako navodi, nedosledne.

- Zoran Marjanović je izjavio da „su sve pretražili“ i da ne postoji mogućnost da je tamo osim „ako nije upala u neku rupu“. Velika je koincidencija da je Jelena pronađena baš u takvoj „rupi“. Takođe, indikativna je izjava Vladimira Marjanovića, Zoranovog oca, o tome da je njegov sin Zoran video „crni polo“ na mestu zločina. Da bi prepoznao marku vozila, Zoran je morao da bude dovoljno blizu da bi video samo vozilo. Ako je bio dovoljno blizu da vidi vozilo, kako nije video Jelenu – rekao je Šipka.

Takođe, javljaju se novi svedoci čije informacije mogu pomoći u rešavanju zločina.

- Svedok koji nam se javio pre nekoliko dana i koji će sve što je nama rekao ponoviti organima postupka izjavio je da je video jednog pripadnika porodice Marjanović na mestu na nasipu gde je kasnije Jelena pronađena. Znamo, preko Jeleninih prijatelja, da se Jelena stalno žalila da joj baterija na mobilnom telefonu jako kratko traje, eventualno dva sata. U noći pretrage, Jelenu su zvali više stotina puta. Nemoguće je da se baterija nije ispraznila, kako je Jelenin telefon bio pun – naveo je Šipka.

Foto: Pink.rs/Printscreen youtube

Advokat Predrag Savić, koji je punomoćnik Teodore Krsmanović, sestre od strica ubijene pevačice objašnjava zašto su podnete disciplinske prijave protiv zamenika tužioca Ljubice Veselinović koji vodi istragu u slučaju osumnjičenog Zorana Marjanovića.

- Odgovore nismo dobili a primetili smo sumnjive radnje. Teodora je izgubila status oštećene. Zamenica tužioca je saslušavala Teodoru iako ona nikada nije tvrdila da zna nešto o slučaju niti da ima bilo kakve dokaze. Privremeno je oduzeto starateljstvo Zoranu nad Janom, o njoj se trenutno brine psiholog iz Centra za socijalni rad, ali je ona na smeštaju Vladimiru Marjanović zbog čega su upućene žalbe, navodi advokat. Takođe, preskočen je obducent, profesor Slobodana Savića, eminentni stručnjak i dato je veštačenje sudskom veštaku Stankoviću. To su sve čudne odluke – zaključuje Savić.

#Jelena Marjanović

#Zoran Marjanović

'