AKTUELNO

Sledeće ročište zakazano je za 5. novembar i ovog puta, po rečima advokata odbrane, biće otvoreno za javnost, kazali su gosti Novog jutra.

U Višem sudu u Beogradu juče je počelo suđenje decenije. Zoran Marjanović, koji je optužen da je pre tri i po godine svirepo ubio suprugu, pevačicu Jelenu Marjanović na pripremnom ročištu izjasnio se da nije kriv.

Advokati Zorana Marjanovića u Novom jutru su objasnili da juče nije održano ročište kako su mediji prenosili, već pripremno ročište, gde tužilac i odbrana izlažu svoje dokaze sudu.

Advokat Stefan Jokić rekao je da se odbrana na samom početku protivila onome što je tužilaštvo izložilo i zahtevalo.

- Tužilaštvo je predložilo da se neprosredno čitaju svi iskazi svedoka u slučaju, gde se odbrana protivila tome. Pre svega mora da se označi kredibiltet tih svedoka, a tek onda da se uzmu u obzir – rekao je Jokić.

Foto: TvPink Printscreen

Drugi adovkat Marjanovića Nikola Dumnić kazao je da je nepohodno da se sudsko veće pre svega upozna sa kredibilitetom svedoka.

- Niko od tih svedoka ne tereti Zorana direktno, ali svkako je važno da se oni provere – smatra Dumić.

Foto: TvPink Printscreen

Kako objašnjavaju, na Marjanovića je sada veliki pritisak, kako zbog samog slučaja, tako i zbog velike pažnje medija koju ima. Kažu da je jučerašnji dan podneo najbolje moguće, ako se izuzmu sve okolnosti.

- Bio je normalno raspoložen, ako izuzmemo činjenicu koliki pritisak trpi. On se juče izjasnio da nije kriv. Naredni pretres biće dostupan za javnost, biće u Palati pravde i novinari će moći sve da vide i čuju – objasnio je Jokić kako se Marjanović trenutno oseća.

Foto: e-stock/Dušan Milenković

- Tražili smo da se utrvrdi da li je taj otisak patike koji je pronađen na nasipu odgovarajući patikama koje pripadaju Marjanoviću. Ukoliko ne odgovara on ni po čemu ne može da bude počinilac. Tužilaštvo je to odbilo, ali mi i dalje insistiramo na to – objasnio je Jokić.

Velike spekulacije po medijima bile su zbog famoznog otiska patike nedaleko od mesta na kojem je pronađeno telo pevačice. Neki su taj otisak pripisivali upravo mužu ubijene pevačice.

- Nesporno je da je Zoran bio u blizni kanala i u blizini mesta gde se nalazilo telo dok je tražio svoju suprugu. Tužilac se sve vreme bazira da li je Zoran bio kod kanala ili ne. On je napravio svojvrsnu zamku za Zorana – objašnjava Dumnić.

Utvrđeno je da je lice koje je Jelenu lišilo života je prošlo kroz kanal, što znači da bi taj trebao da bude sav u blatu – dodaje Dumnić.

Jokić kaže da se optužnica bazira na saslušanju veštaka. Kako objašnjava jedan od glavnih aduta tužilaštva je da je u autmobilu Marjanovića pronađena krv koja pripada pevačici.

- Jelena je menjala gume na automobilu, tom prilikom ona se povredila i za to postoje slike i dokazi – kazao je Jokić.

#Borča

#Jelena Marjanović

#Ubistvo

#Zoran Marjanović

'