AKTUELNO

U celoj Mačvi danas je tuga. Iz svake kuće u Mačvanskom Pričinoviću i Klenju poneko je otišao na sahranu Sari koja je zajedno sa Tanjom, Miodragom i Ivanom poginula u teškoj saobraćajnoj nesreći u selu Tabanović, desetak kilometara od Šapca.

Na mestu gde su se ugasila četiri mlada života zapaljene su sveće i položeno je cveće. Pored njih leži betonski stub javne rasvete, u koji je udario auto, koji je vozila Sarina sestra Maja, L. (20), koja je ujedno i jedina preživela u ovoj nesreći i nalazi se u bolnici sa teškim telesnim povredama.

Meštani, ispred čijih kuća se dogodila stravična nesreća su i dalje u šoku. Samo odmahuju rukom.

U centru Mačvanskog Pričinovića desetak mladih sa svećama u rukama, okupili su se da krenu na sahranu. Očiju crvenih od suza, i dalje ne mogu da prihvate bolnu istinu, da njihove drugarice više nema.

Foto: Printscreen Facebook/Privatna arhiva

- Ne možemo da verujemo da je više nema. Mi smo se ovde svi družili, neko sa Majom, neko sa Sarom. Svi se znamo. Zajedno smo išli u školu. Strašno je to što se dogodilo – priča uplakana jedna od drugarica.

Sara je završila treći razred Medicinske škole u Šapcu i u utorak je trebalo da proslavlja punoletstvo. Nije ga dočekala. Zajedno sa njom u smrt otišla je i Tanja, najbolja drugarica iz razreda, rodom iz Klenja kod Bogatića. U trenutku nesreće Sara je sedela iza sestre Maje koja je vozila. Na zadnjem sedištu bili su Miodrag i Ivana, dok je Tanja sedela na prednjem sedištu. Od siline udara, Sara i Tanja su ispale iz auta, i zadobile najteže povrede.

- Jednostavno, one su najgore prošle i nije se moglo čekati sa sahranom. Strašno je to izgledalo, tako pričaju oni koju su videli – kažu meštani ovog Mačvanskog sela potrešeni tragedijom kakva se ne pamti.

Maja, koja je jedina preživela ovu strašnu nesreću, i dalje je u šabačkoj bolnici, jer je zadobila teške telesne povrede. Sada se svi za nju mole da preživi.

- Ja sam sa Majom išla u školu. Čule smo se sa njom, ona je dobro – priča jedna od drugarica.

Foto: Pink.rs

Četvoro mladih družili su se od najranijeg detinjstva, a kasnije kroz školu Sara je upoznala Tanju koje je ovde dolazila. Posle svadbe na kojoj je, tek doputovao iz Beča, bio Miodrag, svi su krenuli u grad. Kada su se vraćali, automobil u kom je bilo petor mladih, sleteo je s puta, njaverovatnije zbog neprilagođene brzine i udario u betonski stub. Tada je život izgubilo njih četvoro, dok se Maja nalazi u bolnici. Ova tragedija zavila je u crno dva sela.

Foto: Pink.rs

Sutra će u Mačvanskom Pričinoviću biti sahranjeni Miodrag i Ivana.

Ova tragedija otvorila je pitanje bezbednosti puta koji meštani Tabanovića nazivaju "ulicom smrti", jer vozači iz pravca Šapca uglavnom dodaju gas i voze velikom brzinom.

Pre pet godina, baš na Vaskrs, nedaleko od ove nesreće dogodila se tragedija kada je džip udario u ćupriju, a od siline udara poginulo je četvoro mladih, među kojima je bila i jedna trudnica.

IVANIN I MIODRAGOV OTAC UMALO DA ZAJEDNO DOŽIVE ISTU SUDBINU PRE 30 GODINA

Očevi Ivane B. i Miodraga J., koji su sa Sarom L. i Tanjom L. nastradali u stravičnoj saobraćajki juče ujutru u okolini Šapca, pre 30 godina su zajedno imali tešku saobraćajnu nesreću, i to u neposrednoj blizini mesta na kome se dogodila tragedija. Ivana i Miodrag, čiji su očevi učestvovali u sličnoj nesreći pre 30 godina, žive u u susednom mestu Mačvanski Prčinović, gde su komšije ispričale za jezivu podudarnost. - Tu je bio Ivanin otac, Dragan Bogunović, koji sada radi u Nemačkoj. Bio je u kolima sa ocem Miodraga, dečka koji je sa Ivanom sada poginuo. I on je bio povređen. Pričali su da su Dragana izvukli i stavili na kola da mu sačuvaju kičmu. Eto, sad njihova deca poginuše zajedno - pričaju komšije.

#Nesreća

#Šabac

'