AKTUELNO

Prošlo je 10 meseci od ubistva pevačice.

Zoran Marjanović, suprug brutalno ubijene pevačice Jelene Marjanović, kaže da deset meseci posle zločina nema više nikakve informacije o tome ko je ubica njegove žene, niti kako teče istraga ovog slučaja.

Jelenin suprug tvrdi da već mesecima nije u kontaktu sa inspektorima koji rade na ubistvu, ali da i dalje veruje da će policija otkriti ubicu. Trenutno priprema proslavu šestog rođendana ćerke Jane, prvog koji će Marjanovići obeležiti bez Jelene.

Foto: Facebook

-Moja ćerka Jana u nedelju slavi svoj prvi rođendan bez majke, ne znam kako ću preživeti taj dan - dodaje on.

Kako je Zoran rekao u ispovesti za beogradske medije, jedini motiv u životu mu je da se suoči sa čovekom koji mu je 2. aprila prošle godine ubio suprugu.

Foto: Pink.rs

- Prošlo je već deset meseci otkako moje Jelene nema i, verujte, knjigu bih mogao da napišem o svemu što mi se za to vreme dogodilo. Bol ne prestaje, a ja i dalje jedino razmišljam o trenutku kada ću se suočiti sa ubicom. Međutim, ne znam više ni sam šta da očekujem i čemu da se nadam. Već mesecima me niko ne zove, ne obaveštava me o toku istrage. Ne znam ni na koga policija sumnja, niti da li ima bilo kakve dokaze... Isključen sam iz svega. Pratim šta pišu mediji, slušam razne čaršijske priče i ne verujem ni u jednu verziju. Živnuo sam jedino onda kada je direktor policije rekao da zna ko je Jelenin ubica. Međutim, od tada je sve nekako stalo, ne pominje se ni ubica, ni hapšenje - kaže nam Zoran i dodaje da, uprkos svemu, i dalje bezrezervno veruje policiji.

Marjanović je trenutno okupiran pripremanjem proslave šestog rođendana ćerkice.

- Biće to posebno emotivan dan za sve nas. Radujem se zbog Jane, ali ne mogu vam opisati koliko mi je teško što Jelena neće biti tu. Ni sam ne znam kako ću podneti da ne vidim njih dve srećne dok pevaju rođendansku pesmu i zajedno gase svećice, kao i svake godine do sada. Zato mi cela ova priprema rođendana veoma teško pada - iskren je Zoran.

Marjanović planira da na rođendansku proslavu pozove celu Jeleninu porodicu i tako demantuje da je u lošim odnosima sa njima.

- Pisali su kako sam izjavio da je Jelenina majka sumnjala da sam ja ubica, a ja to nikad nikom nisam rekao. Sa Zoricom sam imao sjajan odnos, a otkako su ubili Jecu, zajedno smo delili tugu i bol. Isto je bilo i sa ostalim članovima moje porodice. Potpune su besmislice da smo u lošim odnosima i sa ostalom Jeleninom familijom. I dalje se čujemo, povremeno viđamo i tako će i ostati. To ćemo dokazati i u nedelju, 5. februara kad budemo proslavljali Janin šesti rođendan, kada neki budu došli u goste - otkriva Zoran.

Kriminolozi: Zločinca hapse pre godišnjice ubistva

Poznati srpski kriminolozi uvereni su da će ubica Jelene Marjanović biti uhapšen pre godišnjice njene smrti, 2. aprila. Bivši policijski ekspert Marko Nicović naglašava da se istraga bliži kraju i da je pitanje dana kada će se slučaj zatvoriti. - Čim je direktor policije pre nekog vremena izašao sa informacijama da oni znaju ko je ubica pevačice, stvar je sasvim sigurna! Jasno je da je policija na samom kraju ove istrage, da sklapa kockice mozaika kako se ne bi desilo da u javnost izlazi sa nedovoljno preciznim podacima. Poučenom svojim dugogodišnjim iskustvom, jasno mi je da će ubica uskoro dolijati, i to možda čak i pre godišnjice ubistva pokojne pevačice - smatra Nicović. Sa njim je saglasan i kriminolog Zlatko Nikolić. Prema njegovim rečima, hapšenje monstruma, koji je sa 30 udaraca usmrtio pevačicu na nasipu u Crvenki, vrlo je blizu. - Jasno je da su inspektori na tragu, ali je jako bitno da se svi izveštaji potkrepe i imaju dokaznu vrednost na sudu. To je jedini razlog zašto se hapšenje "odugovlači". Bilo je mnogo najava i spekulacija, ali konačno su se kolege opametile, pa ćute i čekaju svojih pet minuta da se istraga završi - kaže Nikolić.

Č.N.

#Ispovest

#Jelena Marjanović

#Zoran Marjanović

'