AKTUELNO

Od ubistva pevačice prošlo je više od godinu dana.

Kamiondžija iz Rumunije Kataloin Dorinel Čolpan, koji se sumnjiči za smrt više devojaka širom Evrope, među kojima i Jelene Marjanović u Borči, posle napada drugih zatvorenika iz bezbednosnih razloga premešten je iz zatvora u Frajburgu na novu, tajnu lokaciju.

Katalina su 7. juna u zatvoru pretukli zatvorenici među kojima je bilo Nemaca, Rumuna, ali i Srba.

- Zatvorenik je pronađen rano ujutro u lokvi krvi. Osim izbijenih zuba, imao je i polomljena rebra, bio je u teškom stanju. Jedino što je uspeo da promuca jeste: "Spasite me, ovde će me ubiti!". Posle toga prebačen je na lečenje u drugu ustanovu zatvorenog tipa - rekao je nemačkim medijima portparol policije.

Mediji prenose da je Katalin kasnije ispričao da su zatvorenici pretili da će ga ubiti iz osvete za devojke koje je zverski ubijao.

FORENZIČARI STAVLJAJU TAČKU NA ZLOČIN! Ovaj detalj RAZOTKRIVA počinioca UBISTVA Jelene Marjanović

- Zato je prebačen u drugu lokaciju koja se krije od javnosti. Zna se samo da je smešten u samicu i radi bezbednosti trenutno nije u kontaktu sa drugim zatvorenicima - prenosi nemačka štampa.

Foto: Printscreen Youtube

Mediji navode da postoji mogućnost da će istragu o nedelima Katalina Čolpana preuzeti Evropol. Naime, policija raspolaže dokazima koji vezuju uhapšenog za najmanje dva ubistva, jedno u Nemačkoj, drugo u Austriji.

Istraga se vodi u nekoliko drugih evropskih zemalja - Rumuniji, gde ga vezuju za nestanak i ubistvo jedne žene iz 2004. godine i u Srbiji gde se vezuje za smrt Jelene Marjanović. Zbog prirode njegovog posla, policije iz drugih evropskih zemalja proveravaju da li je Katalin ubijao i kod njih.

Vozio po celoj Evropi

Monstrum je radio u kompaniji "Depke logistik", čiji je vlasnik Holger Depke. Ovaj poslodavac za medije kaže da je još u šoku.  - Zaposlio sam ga u oktobru 2015. godine. On je često vozio po Francuskoj, Švajcarskoj, Nemačkoj, Austriji... Na vestima sam sam saznao da je ubica možda kamiondžija. Iako foto-robort nije lilčio na nekog od mojih zaposlenih, predložio sam policiji da uzme DNK svih mojih zaposlenih. Policija je to odradila, a kasnije došla do Katalina. Još sam u šoku - rekao je Depke.

#Jelena Marjanović

#Ubistvo

#Zatvor

'