AKTUELNO

Stupara su uhapsili službenici specijalnog policijskog odjeljenja.

Kotoranin Vojin Stupar (37), koji prema policijskim evidencijama važi za bezbednosno interesatnu osobu koja je bliska kavačkom klanu, uhapšen je zbog krivičnog dela stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, potvrđeno je nezvanično crnogorskim medijima iz policije.

Pretresom Stupareve kuće policija je pronašla pancir, mobilne kartice, dva telefona i novac. U istoj akciji policija je pretresla stan navodnog šefa grupe Slobodana Kašćelana koji je mesecima u istražnom zatvoru.

Foto: Printscreen

Vojin Stupar je blizak kavačkom klanu i oženjen je ćerkom jednog od vođa ove grupe Igora Božovića.

Stupar je, prema podacima iz dokumenata bezbednosnih službi, bio telohranitelj Jovice Vukotića u vreme dok su škaljarski i kavački klan bili u dobrim odnosima i usko sarađivali.

Podsetimo, prema tužilačkim dokumentima, Jovan Vukotić u društvu sa Milićem Minjom Šakovićem i Igorom Dedovićem, 27. marta 2016. godine su u kotorskom naselju Rakite, automobilom marke BMW preprečili su put "citroenu C3" u kom su bili Stupar i Radonjić i pokušali da ih ubiju. Pištolj je navondo prvi potegao i zapucao Jovan Vukotić.

Foto: Privatna arhiva/Instagram

Iz vozila je, kako se sumnja, izašao Vukotić i iz pištolja marke "škorpion" sa prigušivačem. Ispalio je više hitaca u pravcu oštećenog Radonjić Miloša, koji se nalazio na mestu suvozača u vozilu marke "citoren C3", nakon čega su, u trenutku kada su oštećeni Miloš Radonjić i Vojin Stupar izašli iz vozila i krenuli da beže, iz vozila izašli Dedović i Šaković, koji su držali pištolje, nakon čega su sva trojica ispalili više projektila u pravcu Stupara i Radonjića, navedeno je u sudskim dokumentima.

#Hapšenje

#Vojin Stupar

'