AKTUELNO

Bračni par iz Mađarske, M. B. i B. B. juče ujutru su doživeli tešku saobraćajnu nesreću na auto-putu kod Jagodine, a njihova ćerkica koja je tek u februaru napunila godinu dana preminula je u bolnici od povreda.

Reč je o bračnom paru iz Mađarske koji su sudeći po objavama na društvenim mrežama zaposleni u istoj firmi, a pretpostavlja je da su se vraćali za rodnu zemlju, kada je otac zaspao za volanom i izgubio kontrolu nad vozilom.

Zasad nije poznato odakle su supružnici sa ćerkicom putovali. Pretpostavlja se da su se vraćali kući, u Mađarsku kući. Moguće je da je porodica bila na odmoru u Grčkoj ili nekoj drugoj turističkoj destinaciji, jer nije poznato da imaju porodicu u Srbiji.

Prema informacijama dostupnim na društvenim mrežama, njih dvoje su se venčali  23. jula 2016. godine, a kruna njihove ljubavi stigla je godinu i po dana kasnije, u februaru 2018. godine, kada su dobili ćerkicu.

Nesrećni roditelji koji su takođe povređeni u saobraćajnoj nesreći,  vrlo često su objavljivali fotografije sa svojom ćerkicom i dosta vremena provodili zajedno.

Nesreća se dogodila u ranim jutarnjim satima na auto-putu Beograd-Niš kod Bagrdanskog tesnaca, nedaleko od Jagodine.

Foto: Privatna arhiva

Na lice mesta izašla je Hitna pomoć, a beba je, nakon stravičnog udesa, sa povredama opasnim po život prevežena u jagodinusku bolnicu. Tri sata kasnije beba je tu i preminula. Majka bebe, koja je sedela na suvozačevom mestu u sudaru lakše je povređena dok je otac koji je vozio teže. Kako je rečeno, on je sa ozbiljnim povredama kičme iz Jagodine hitno transportovan u bolnicu u Kragujevac, i nije životno ugrožen.

Beba nije bila vezana

U momentu kada je “folksvagen pasat” sleteo s puta, vozač i suvozač navodno su bili vezani, ali ne i njihova mala ćerkica. Vozač i putnice u automobilu su tom prilikom zadobili povrede i Hitna pomoć ih je odmah prevezla u jagodinsku bolnicu. Devojčica koja je pre tri i po meseca tek proslavila prvi rođendan, po prijemu u bolnicu bila je životno ugrožena. Uprkos naporima lekara i medicinskog osoblja, tri sata kasnije, u 7 i 20 sati, preminula je od posledica teških povreda zadobijenih u udesu.

Sledi obdukcija

U jagodinskoj bolnici napomenuli su da je naložena obdukcija bebe da bi se utvrdilo koje povrede su bile smrtonosne. Od ove informacije potencijalno bi moglo da zavisi i to da li će roditelji devojčice biti krivično gonjeni. Olupina automobila prebačena je nakon uviđaja, koji je okončan u jutarnjim satima, u jedan auto-servis u Batočini, gde se nalazi na vanrednom tehničkom pregledu.

Ove analize trebalo bi da definitivno utvrde kako je došlo do kobne nesreće na autoputu.

#Nesreća

'