AKTUELNO

Novinarka Pink televizije Dea Đurđević juče ujutru doživela je tešku saobraćajnu nesreću nakon koje se oporavlja na VMA.

Novinar crne hronike Pink televizije i verenik Dee Đurđević, Mladen Mijatović, rekao je da noć nakon operacije voditeljke protekla mirno.

- Bio sam na VMA, ali nisam imao priku da je vidim jer su posete zabranjene. Noć je protekla mirno, lekari su zadovoljni kako je prošla intervencija i kao je Dea reagovala. Kažu da je psihički stabilna, i da je veliki borac i pozitivnog duha. Ona je svesne šta se sve desilo, kao i samu rekonstrukciju saobraćajne nesreće – rekao je Mijatović.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Kako je naglasio, Đurđević nema kontakta sa spoljnim svetom, ali zna koliko podršku kolega i prijatelja je dobila.

- Ona nema kontakt sa spoljnim svetom, ali je svima uputila poruku zahvalnosti svima koji su se za nju interesovali i pružili joj podršku. Najviše govorim o kolegama iz novinarskog sveta, ali i iz ostalih profesija. Ona se nada i očekuje da će se što pre oporaviti i vratiti na mesto koje joj i pipada – rekao je Mladen, a i on je takođe zahvalio ekipi hitne pomoći, policiji i lekarima na VMA, kao i mladoj devojci koja je prva pritkela u pomoć voditeljki kada je izašla iz autobusa sa pomogne i pruži joj prvu pomoć.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

- Dea se čak seća imena devojke koja je medicinski radnik i prva izašla iz autobusa i pomogla da se zaustavi krvarenje. Medicinsko osoblje vodi računa i o još dve osobe koje su povređene u jučerašnjoj saobraćajnoj nesreći. Na svu sreću, oni su zadobili lakše povrede – rekao je Mijatović.

On je naglasio da je lekarsko osoblje profesionlano intervenisalo i na stručan i najbolji mogući način pomoglo povređenma u ovoj nesreći.

- Nakon ove jučerašnje intervencije i operacije sam uveren da su srpski lekari među vodećim stručnjacima u celom svetu. Tim ljudima treba i mora da verujemo da su stvarno svetski šampini u svom poslu – rekao je Mladen.

Kako je objasnio udarcu autobusu je prethodio sudar dva automobila i manja materijalna šteta.

- U prvom automobilu je bila Dea, a u drugom ženska osoba koja je sluačajno udarila Dein automobil. Njih dve su izašle iz automobila kako bi se dogovorile šta da rade dalje. Samo što su izašle, autobus je izleteo sa kolovoza desno, na trotoar, i udario Deu direktno, kao pešaka. Deu je bacio na zid bolnice „Dragiše Mišović“, gurao je nekoliko metara, tom prilikom je otkinuta ruka. U tom trenutku je još jedan autobus udario u autobus koji je prethodno naleteo na Deu. Prvi je nastavio da se kreće i udario još dva automobila. Ukupno je u sudaru učestvovalo dva autobusa i tri putnička vozila. Ukupno je povređeno troje – objasno je Mladen detalje jučerašnje saobraćajne nesreće.

Kako kaže, još uvek nije tačno utvrđeno šta je uzrokovalo i prethodilo lančanom sudaru, međutim, kaže, prema nezvaničnin informacijama pretpostavlja se da je reč o klizavom kolovozu.

SRPSKA JAVNOST ŠALJE SNAŽNE PORUKE VODITELJKI PINKA: Dea, izdrži, uz tebe smo! (FOTO)

- Pukla je vodovodna cev, još uvek nemamo informacije koje su potrebne da bi zvanično znali šta se desilo. Ta voda, koja je izvirala iz kolovozva, slivala se niz Bulevar Aleksandra Karađorđevića u ulicu Ljutice Bogdana, u tom trenutku je tempratura bila minus dva stepena Celzijusa. Moja subjektivna procena je da je na kolovozu bilo leda, ali naravno svakako tu treba da se uradi istraga i vidi šta se tačno dogodilo. Važno je proceniti koliko su spoljni faktori uticali na nesreću. Sva vozila su odneta na vanredni tehnički pregled, urađen je alko test, i sve ostalo je stvar istrage i dok se to ne završi ne treba prejudicirati – istakao je Mijatović.

#Dea Đurđević

#Mladen Mijatović

#Saobraćajna nesreća

#VMA

'