AKTUELNO

U novoj optužnici ništa kvalitetno niti novo nije prikazano, što već nismo videli, rekao je za TV PINK forenzičar Nenad Šipka.

Viši sud u Beogradu potvrdio je dopunjenu optužnicu protiv Zorana Marjanovića zbog ubistva njegove supruge Jelene Marjanović, 2. aprila 2016. Godine, na nasipu u Borči.

Šipka je rekao da ga ova nova optužnica podseća na film “Dani mrmota”, i da u njoj nisu navedeni ni motiv ni oružje za Jelenino ubistvo.

- Svaki dan isto pričamo, a u stvari ništa se ne dešava. U ovoj novoj optužnici ništa kvalitetno niti novo nije prikazano, što nije bilo u prethodne dve. Fasciniran sam da su advokati počeli u svojoj odbrani da koriste nalaze Centra za forenzička istračivanja i reči koje sam ja rekao u ime tog centra – rekao je Šipka.

Kako kaže, od danas će i lično da razgovara sa advokatima oko nestručnosti i nekih nedoumica.

- Mi danas otvaramo, na neki način, suđenje u slučaju Jelene Krsmanović Marjanović – rekao je Šipka.

Foto: TvPink Printscreen

Advokat Predrag Savić, složio se da je optužnica zaista skoro istovetna prethodnim.

- Sada advokati imaju pravo žalbe, jer, u zakonu imamo grešku gde nije regulisano koliko puta optužnica može da se vraća na dopunu. Evo sada ovaj primer upravo to pokazuje. Zakonodavac nije propisao kolika je ta mogućnost – rekao je Savić.

Časlav Ristić, forenzičar, istakao je da je znao da će tužilaštvo sistematizovano dopuniti optužnicu po nalogu Suda i da će ona stupiti na pravnu snagu.

- Veće Višeg suda je potvrdilo optužnicu, sada stoji žalba advokata odbrane, i ukoliko se ni ne budu žalili, ili budu, Apelacioni sud treba da odluči da li će prihvatiti ili odbaciti optužnicu, i ona će ići ponovo, stalno i ponovo na dopunu – rekao je Ristić.

Foto: TvPink Printscreen

Kako kaže, tužilaštvo je sistematizovalo te dokaze, urađena su nova veštačenja, izvršena je dopuna, i kako kaže, veruje da će sud prihvatiti ovu optužnicu, kao i da će se krenuti u sudski postupak.

- Tu nema novih dokaza, urađena su samo nova veštačenja. To su dokazi sa kojima tužilaštvo raspolaže, a to su tragovi krvi na sedištu, blato na pantalonama, svedočenje male Jane i još nekih tragova DNK. Tu dokazi pronađeni na licu mesta, novih od tada nema. Koliko će oni biti validni i koliko će doneti do rešenja ne znamo, ali dajte da se ode na sud i da se vidi – rekao je Ristić.

#Sud

#Zoran Marjanović

'