AKTUELNO

Mi smo naše istraživanje, kao građani koji imaju određena saznanja, predali Tužilaštvu, kaže za Pink Nenad Šipka.

Najnovija analiza Centra za forenzička istraživanja iz Novog Sada pokazuje da Zoran Marjanović nije mogao da ne vidi napad na svoju suprugu Jelenu Marjanović koja je 2. aprila 2016. godine ubijena na nasipu u Borči.

Nenad Šipka, direktor ovog centra, kojeg je angažovala sestra ubijene pevačice, kaže da je forenzička rekonstrucija kretanja na nasipu Jelene, Zorana i male Jane ponovo urađena i predata tužilaštvu.

Šipka je u Novom jutru detaljnije objasnio njihovo kretanje, u okviru kojeg je crvena tačka predstavalja Jelenu, plava Zorana i Janu, a tačke A,B i C su utvrđene u otpužnici u veštačenju veštaka koji je veštačio mobilne telephone.

Foto: TvPink Printscreen

- Jelenin telefon je u 16:56 došao do tačke A, a nakon osam minuta na istoj tački došao je i Zoran. Glavna odbrana Zorana Marjanovića je izjava male Jane je da se ona nije odvajala od oca - kaže Šipka, dodajući da je to trenutak kada se su se oni odvojili od Jelene kada je ona počela da trči.

Šipka je objasnio da snimajući i simulirujući taj dan, je prosto nemoguće da je Zoran nije video ili čuo njen glas ili vrisak.

Foto: Printscreen Facebook

- Imamo informaciju da Zoran ima dobar sluh, jer je kompozitor. Nema šanse da on to nije čuo vrisak. Mi smo ovom rekonstrukcijom hteli da dokažemo da se događaj nije desio na nasipu - tvrdi Šipka dodajući da sada postoje dve verzije. Prva je da je ubijena na nasipu i da je ubica Zoran Marjanović, dok odbrana tvrdi da je ubijena na nasipu ali ubica nije Zoran.

Foto: TV Pink Printscreen

- Mi sada razmatramo ovu drugu varijantu. Ako je ubica neko drugi, kako je moguće da Zoran ništa nije video ili čuo. Ne zaborative, on je rekao “Kada sam primetio da nema Jelene, odmah sam nazvao svog prijatelja policajca” . Kada pogledate da je on uključio telefon u tački B, do koje je išao osam minuta, ispostavlja se da je on video Jelenu - pita se Šipka.

Zoran Marjanović je inače odbacio ove rekonstrukcije ističući da ne zna o čemu se tu radi.

- Mi sve ovo tvrdimo iz podataka iz baznih stanica, na osnovu informacija koje je uradio veštak. Pokazali smo da privih 600 metara jelenin telefon prelazi u trčanju za 16 minuta, a drugih 600 metara prelazi za 4 minuta - objašnjava on dodajući da je prva brzina brzina nekog laganog hoda.

- Ako je Zoran rekao da "15 do 20 minuta smo se igrali i onda smo laganom šetnjom krenuli ka Jeleni", shvatite da se to  ne poklapa, jer znači da je mala Jana rastojanje od 1.100 metara laganom šetnjom prešla za osam minuta, a njena majka trčanjem za 20 - dodaje.

Foto: TvPink Printscreen

- Izjava Zorana Marjanovića se ne poklama sa izjavama baznih stanica - tvrdi Šipka, dodajući da oni nisu u postupku ali su putem mejla Tužilaštvu su dostavili ovo istraživanje i rekonstrukciju kao građani koji imaju određena saznanja.

#Borča

#Jelena Marjanović

#Pink

#Ubistvo

#Zoran Marjanović

'