AKTUELNO

On je uhapšen u septembru i od tada se nalazi u Centralnom zatvoru.

Juče je u Drugom osnovnom sudu u Beogradu počelo suđenje Ahmetu Marinkoviću (40). On je osumnjičen za fizičko i psihičko zlostavljanje nevenčane supruge Marije Ferizović (21), a u svoju odbranu je naveo da je majku svoje troje dece "samo udario nekoliko puta u lice".

On je bivšu suprugu optužio da je sama sebi nanela teške povrede i obrijala kosu i obrve.

Foto: Printscreen Youtube

- Bio sam šokiran kad sam video njenu sliku, koju mi je posle hapšenja pokazao tužilac. Kad sam ja izašao iz stana, ona nije tako izgledala, imala je samo jednu modricu na obrazu i opekotinu na čelu. Imala je kosu - rekao je Marinković, koji je tvrdio da je opekotinu u obliku kruga sama sebi napravila jer je „spustila glavu na deo kućišta od kog su pravili nargilu“.

Iako je na početku suđenja tvrdio da se psihički ne oseća sposobnim da iznosi odbranu, posle čitanja detalja trodnevnog mučenja koji su navedeni u optužnici ipak je odlučio da za sve navedeno okrivi ženu, ali i komšije, njene roditelje, pa čak i policiju koja ga je hapsila.

Marija Ferizović nije bila na suđenju

Suđenju nije prisustvovala Ahmetova žrtva. Iako je trebalo da bude pozvana na ročište, Marija Ferizović poziv nije primila jer je pozivar nije našao na adresi na kojoj je preživela nasilje krajem septembra.

- Ništa od toga nije tačno, osim da smo se posvađali zbog toga što me je varala sa sinom čoveka od kog smo iznajmljivali stan. Rekla je da je imala seksualne odnose s njim pred decom - rekao je Ahmet Marinković. Prisutnima u sudnici demonstrirao je i kako je izgledao seksualni odnos njegove nevenčane supruge Marije i komšije.

- Ona se držala za natkasnu, on je uhvatio otpozadi, a deca su spavala odmah tu pored - nervozno je rekao on.

Sudija ga je u više navrata opominjao da spusti ton i da mu ne upada u reč, a Marinkovića je smirivao i stražar koji je sedeo pored njega.

On je tvrdio da su apsolutno netačni navodi da je Mariju od 25. do 27. septembra držao zatočenu u stanu u Kaluđerici, kao i da ju je žigosao, sekao žiletom, pekao cigaretom, tukao drškom usisivača, urinirao po njoj, kao i da je primoravao da jede izmet. Tvrdio je i da nije tačno da joj je ošišao kosu i trepavice, kao i da je ženi obrijao obrve, a nakon svega je naterao i na seksualni odnos.

On, međutim, nije mogao da objasni zbog čega je u istrazi tvrdio da je kosu obrijala jer je dobila vaške od dece, a sada izjavljuje da je kosu imala kad ju je video poslednji put.

I. P.

#Ahmet Marinković

#Fizičko zlostavljanje

#Marija Ferizović

#Silovanje

#Suđenje

'